Sapa | Noord Vietnam


Van alle bergdorpen in het hoge Noorden van Vietnam is Sapa het meest bekende. Je gaat vanaf Hanoi met de nachttrein tot Lao Cai aan de Chinese grens. Van daaruit reis je verder naar Sapa. De H’mong en Red Dzao hebben zeer kleurrijke kleding en je zult ze veelvuldig tegenkomen.

Sapa, prachtig bergdorp


De eindeloze rijstterrassen vormen adembenemende uitzichten, zowel in het groene rijstseizoen, als wanneer de rijst geoogst is en de velden droog staan. Sapa kent een landklimaat, met hete zomers en koude winters en regen en mist zijn er niet vreemd. Plan zeker tijd in voor een trekking met een gids door de omliggende rijstvelden en dorpjes en kom de lokale minderheden tegen, een bijzondere ervaring !

Excursies en accommodatie Sapa


BeenInAsia heeft mooie hotels geselecteerd in Sapa. Daarnaast bieden wij excursies om Sapa en de omgeving te verkennen. Wanneer je meer tijd hebt kun je ook naar de meer afgelegen gebieden gaan, waar minder toeristen komen. Dit soort gebieden zijn echter moeilijk te bereiken waardoor we aanraden dit met een excursie te doen.


--> Bekijk hier hotels in Sapa
--> Bekijk hier excursies in Sapa