Phu Quoc

Wie nog een onbedorven eiland wil zien, grotendeels bedekt met tropisch regenwoud, watervallen, kristal blauwe wateren, witte palmstranden en onverharde weg, moet niet te lang wachten. Phu Quoc is een Vietnamese parel voor de kust van Cambodja. Je kunt duiken, snorkelen  en kayakken. Je kunt een rondje eiland maken, waarbij je een verlaten strand kunt opzoeken of verkoeling kunt zoeken in het binnenland.
De beste tijd om het eiland te bezoeken is in de droge tijd, van eind oktober tot mei, waarbij het in april/mei erg heet wordt.

--> Bekijk hier hotels in Phu Quoc


 

Con Dao Eilanden

Aan de andere kant voor de kust van Zuid Vietnam ligt Con Dao, een groep van 15 eilandjes. Het voormalige ‘gevangeniseiland’ tijdens de oorlog, is zich nu pas aan het ontwikkelen. Sinds 2010 is  het eerste luxe resort geopend, waardoor het meer in de belangstelling is komen te staan.  Hagelwitte stranden en dichtbeboste heuvels vormen hier het decor. Je kunt hier prima duiken en snorkelen en van mei-september komen schildpadjes uit hun nest.
De beste reistijd ligt ongeveer gelijk als in Phu Quoc.

--> Bekijk hier hotels in Con Dao


 

Mui Ne

Mui Ne (5 uur rijden vanaf Saigon) is een heerlijk strandverblijf na de drukke stad. Mui Ne is het Mekka van Zuidoost Azië aan het worden voor kitesurfers. De combinatie van sterke en constante wind en weinig regenval geeft Mui Ne de perfecte surfomstandigheden.
Iets van de kust af vind je prachtige duinformaties, waar je met ‘sleetjes’ vanaf kunt. Verder kunnen golfers genieten van de aan de kust gelegen 18-holes golfbaan in het naastgelegen Phan Thiet.
Voor de meer avontuurlijke mensen, je kunt met een lokale trein vanuit Saigon in Phan Thiet komen. Het duurt ca. 5 uur en het is een geweldige ervaring! Treinstation (1 Nguyen Thong Street, D3), koop tickets van tevoren.

--> Bekijk hier hotels in Mui Ne 

Dalat en Central Highlands

De sfeer in Dalat is beduidend anders dan in de rest van Vietnam. Het is hoger gelegen en daarom koel, omgegeven door dennenbossen. Dat de Fransen dit klimaat heerlijk vonden is te merken aan de sterke Franse invloeden en bebouwing. Dalat is het begin van de Central Highlands, een gebied dat weinig toeristisch is en waar minderheden wonen. Hier vind je bergdorpen met nieuwsgierige kindjes, koffieplantages, watervallen en goudzoekers. Een gebied dat nauwelijks door toeristen wordt bezocht, maar zeker de moeite waard is !

--> Bekijk hier hotels in Dalat

--> Bekijk hier dagexcursies in DalatQuy Nhon (Central Coast)

Wie wil uitrusten aan een prachtig strand, zonder veel toeristen om zich heen, kan hier geweldig terecht. Het achterland is onbedorven met nog veel resten van het Cham rijk. Je vliegt rechtstreeks naar deze plaats, wat een heerlijk rustpunt kan zijn in een druk programma.

--> Bekijk hier hotels in Quy Nhon