Tour:

2 dgn Mekong Delta per speed boat

Saigon | 2 dagen | v.a. 286,-
SAIGON - MY THO (MEKONG DELTA) - SAIGON
Je stapt direct op de boot in Saigon en vaart over de Saigon River naar de Mekong Delta. Je komt in de palmjungle van de Mekong, waar je meer van het traditionele landelijke leven van dit fascinerende gebied ziet. Je prachtige hotel ligt op een eiland in de Mekong.
  • Dag 1: Saigon-My Tho: Beleef het leven langs het water
  • Dag 2: My Tho - Saigon: bezoek aan de drijvende markt van Cai Be en verdere ontdekking van de Mekong

Prijs (2 personen)
286,- p.p.
Prijs (3-5 personen)
286,- p.p.
Vertrek
maandag, woensdag, vrijdag
Transfer van/naar hotel
ja
Inclusief
  • gezamenlijke tour (max. 15 pers.)
  • overnachting bij The Island Lodge
  • hotel transfers met A/C auto
  • speedboot 
  • toegangsprijzen
  • Engels sprekende lokale gids

Prijs geldig tot 31.12.2019
Meer details op aanvraag


Inclusief maaltijd
zoals vermeld

Dag 1: Saigon-My Tho: Beleef het leven langs het water

Om 8:00 uur ontmoet je je gids in de lobby van je hotel en brengt je per auto naar de boot bij de centrale pier in de stad. De boot vertrekt en je glijdt over het water, het centrum van Saigon uit via smalle kanalen en langs groene zijrivieren van de Mekong Delta. Een licht ontbijt wordt aan boord geserveerd. Na een half uur maak je een korte stop bij de sierlijke watertempel Tuong Van Pagoda, terwijl je gids uitlegt hoe belangrijk het boeddhisme is voor veel mensen in de Delta. Je gaat verder en brengt een bezoek aan een bruisende, kleurrijke riviermarkt vol met lokale bezienswaardigheden, tropische vruchten en allerlei vis- en schaaldieren. Dit is een kans om geweldige foto's te maken! 
Rond 10:30 bereik je de idyllische waterrijke vlakten van de Delta zelf, bekend als de Delta van Negen Draken - voor de 9 zijrivieren die versplinteren vanuit de belangrijkste rivier de Mekong. Je laat de grote rivier achter je en gaat kleine, kronkelende kanaaltjes in van het Don Thua gebied, in de schaduw van bladerendak langs het water. Je bezoekt een baksteenfabriekje, waar je ziet hoe de lokale bevolking nog steeds gebruik maakt van traditionele technologieën om bakstenen te maken en je neemt een ritje op een "xe loi", een traditioneel gebruikt vervoermiddel in de dorpen van de Mekong Delta. 
Rond 12:30 krijg je een traditionele Mekong Delta lunch. Na de lunch vervolj je de 'xe loi' rit en gaat naar een weeffabriekje. Vervolgens ga je aan boord van een boot en vaar je door kleine kanaaltjes naar een kokosnootsnoepjes werkplaats.
Rond 3:00 kom je aan bij het hotel The Island Lodge op één van de eilanden in de buurt van My Tho. Relax aan de rand van de rivier of aan het zwembad of maak een fietstocht op de rustige straatjes van het Eenhoorn eiland, vol met schaduwrijke fruitbomen. In de avond wordt een heerlijk diner speciaal voor je gekookt door een Franse chef-kok.
Accommodatie: Mekong Riverside Boutique Resort & spa
Maaltijden: lunch, diner

Dag 2: My Tho - Saigon: bezoek aan de drijvende markt van Cai Be en verdere ontdekking van de Mekong

In de ochtend heb je ontbijt in het hotel en vertrekt van The Island Lodge om de Delta verder te verkennen. Ervaar de Cai Be drijvende markt en zie hoe de lokale bevolking hun handelsactiviteiten op de rivier hebben. Geniet van een roeiboottocht langs kleine kanalen van de Delta, omringd door duizenden kokospalmen. Je gaat naar een viskwekerij om te zien hoe de vis wordt verwerkt in de Mekong Delta.
Na een interessante ochtend stop je bij een drijvend restaurant voor een ​​heerlijke Vietnamese lunch. Daarna keer je terug naar de speedboot en vertrekt weer naar Ho Chi Minh City, waar je rond 16:30 aankomt. Je wordt met de auto afgezet bij je hotel.
Maaltijden: ontbijt, lunch
Hotel:
Mekong Riverside Boutique resort en spa.

Opmerking: Aangeboden hotel is afhankelijk van beschikbaarheid. Indien geen beschikbaarheid, streven we ernaar een vergelijkbare categorie aan te bieden. Kosten kunnen licht variëren.