Vietnam reizen met kinderen


Vietnam is zeer geschikt om te reizen met kinderen. Vietnam wordt beschouwd als een van de veiligste landen in Azië en er is zoveel te zien! Waarom wachten met reizen tot de kinderen groot zijn? Vanaf een jaar of 6 kunnen ze prima meedoen. Kinderen genieten van cultuurverschillen en merken hele andere dingen op dan volwassenen. Natuurlijk moet je het tempo een beetje aanpassen aan de kinderen.

In Vietnam is het tijdens de zomertijd 5 uur later dan in Nederland, tijdens wintertijd is dat 6 uur.
Plan daarom de eerste 2 dagen niet te veel vanwege de jetlag en kies hotels met een zwembad. Het is heerlijk als ze op het eind van de dag een duik in het zwembad kunnen nemen. Veel hotels hebben familiekamers of ‘connecting doors’.

Het is leuk om speciale activiteiten op te nemen in het programma. De waterpuppetshow in Hanoi, zijden lampionnen maken in Hoi An of een cyclo tocht door de Chinese wijk van Saigon. En het strand natuurlijk ! Hieronder hebben we een 'kinder' selectie gemaakt uit ons programma.


2 dgn Mekong Delta per speed boat

SAIGON - MY THO (MEKONG DELTA) - SAIGON
Je stapt direct op de boot in Saigon en vaart over de Saigon River naar de Mekong Delta. Je komt in de palmjungle van de Mekong, waar je meer van het traditionele landelijke leven van dit fascinerende gebied ziet. Je prachtige hotel ligt op een eiland in de Mekong.

v.a. 266,-

» Meer informatie
Boeken

Insider’s Saigon per Vespa (halve dag)

Tour door de straten van Saigon op een Vespa-scooter en bekijk het kloppend hart van Saigon, zoals de lokale bevolking. Bewonder het boeddhistische monnik Thich Quang Duc's monument & een bloemenmarkt, Ong Bon Pagoda & de Chinese "medicijenmarkt".

v.a. 104,-

» Meer informatie
Boeken

Insider’s Hanoi per Vespa (halve dag)

Ontdek Hanoi vanaf de achterkant van een stijlvolle vintage Vespa en ga verder dan alleen de oude wijken van Hanoi. Je bezoekt een drukke markt en via de Long Bien-brug, die meer dan 100 jaar geleden gebouwd werd en de Red River overspant, ga je naar het buitengebied van de stad.

v.a. 103,-

» Meer informatie
Boeken

Ontdek Chinatown (halve dag)

Ontdek het Chinatown van Saigon. Je bezoekt een bekende kerk, Saigon's Cao Dai tempel en het museum van Vietnamese traditionele geneeskunde. Het hoogtepunt is een bezoek aan de Binh Tay markt, de centrale markt van Cholon en een spannende 1-uur durende cyclotocht door Chinatown, waarbij de prachtige Thien Hau Pagoda niet ontbreekt.

v.a. 45,-

» Meer informatie
Boeken

Hanoi waterpuppet show (avond)

Geniet van de avond met een optreden van de beroemde waterpoppenshow van Hanoi, een spectakel voor jong en oud ! Met de waterpoppen worden - in het water - traditionele taferelen op de rijstvelden nagebootst, met kinderen, eenden, slangen en draken. Het spel wordt begeleidt door traditionele muziekinstrumenten.

v.a. 17,-

» Meer informatie
Boeken

Fietsen rond Hoi An en lampion maken (halve dag)

Ontdek de achterafweggetjes buiten Hoi An en omgeving op de fiets. Onderweg naar het befaamde dorp waar ze lampions maken, fiets je tussen rijstvelden en geniet je van een pittoresk landschap. Bezoek een lokale familie en probeer zelf een zijden lampion te maken. Natuurlijk mag je je eigen lampion mee naar huis nemen.

v.a. 45,-

» Meer informatie
Boeken