Food tours Vietnam


Food tours worden steeds populairder. Geen wonder, want het is een hele leuke manier om het land te leren kennen, cultuur en eten liggen dicht bij elkaar. Vietnamees eten is heerlijk, erg vers en niet heel pittig.


De markt in Vietnam


Het begint al op de manier waarop mensen hun eten inkopen, in Vietnam is dat meestal op de markt. Vlees ligt er zonder koelkast, iets wat wij niet gewend zijn, maar de dieren worden 's ochtends vroeg geslacht en het vlees direct naar de markt gebracht. Kom dus vroeg, dan is het vers. Groenten en fruit zien er altijd fris uit en er zijn zoveel kruiden! 

Street food


Eten wordt op straat gedaan. 's Ochtends en 's avonds zijn de straten gevuld met eetstalletjes en je gaat op een klein krukje zitten aan een tafeltje, meestal op de stoep. De verse ingrediënten worden traditioneel bereid en iedere streek heeft zijn specialiteiten. 

Wij bieden je een paar culinaire excursies aan, waarbij we je laten kennis maken met dit belangrijke onderdeel van de Vietnamses cultuur .


Proef de smaken van Hoi An per Vespa (avond)

Hoi An is een genot voor fijnproevers. Je rijdt van de ene plek naar de andere om de lokale smaken te proeven tijdens een diner in 5 verschillende lokale restaurants.

v.a. 76,-

» Meer informatie
Boeken

Saigon tour after dark per Vespa

Een avondje uit eten in de stad! Een beetje een avondexcursie en een beetje streetfood avontuur. Ervaar Saigon's nachtleven op een manier waarop de lokale bevolking dit ook doet, achterop een vintage Vespa scooter en proef van het lekkere eten en drinken in plaatselijke restaurantjes en geniet van Saigon's beste, authentieke streetfood.

v.a. 130,-

» Meer informatie
Boeken

Hoi An Klassieke kookles (halve dag)

In een halve dag leer je leuke en interessante dingen over Vietnamees eten en het leven in Hoi An. Je krijgt een rondleiding over de kleurrijke markt van Hoi An en vervolgens ga je met een bootje over de Hoi An rivier naar de kookschool. Je loopt door de kruidentuin en start een 2 uur durende hands-on kookles. Natuurlijk eet je wat je hebt gekookt voor lunch.

v.a. 85,-

» Meer informatie
Boeken

Hoi An Klassieke Deluxe Kookdag (hele dag)

Ontworpen voor culinaire liefhebbers, die een diepgaande introductie willen van de Vietnamese keuken. Je kookt 4 beroemde gerechten van begin tot eind. Je begint met een tour naar Tra Que organische kruidentuinen, koopt ingrediënten op de lokale dorpsmarkt en hebt daarna 3 uur kookles, lunch en terugreis naar Hoi An met de boot.

v.a. 47,-

» Meer informatie
Boeken