Tour:

Insider’s Hanoi per Vespa (halve dag)

Hanoi | 1 dag | v.a. 103,-
Ontdek Hanoi vanaf de achterkant van een stijlvolle vintage Vespa en ga verder dan alleen de oude wijken van Hanoi. Je bezoekt een drukke markt en via de Long Bien-brug, die meer dan 100 jaar geleden gebouwd werd en de Red River overspant, ga je naar het buitengebied van de stad.
The Insider's Hanoi begint met het proeven van de lokale cafécultuur in een café in Italiaanse stijl in het hart van de oude wijk, met uitzicht op de oudste kerk van Hanoi, de beroemde kathedraal St. Joseph's in de Franse koloniale stijl.
Vervolgens ga je op pad door de iconische smalle straatjes van de stad en trek je naar het hart van de historische oude wijk. Op de spoorlijnen stap je af, je kan zien hoe de lokale bevolking leeft in hoge, smalle huizen en werkt, op slechts enkele centimeters van de treinsporen.
Na een korte rit per Vespa naar het Huu Tiep-meer, ontmoet je een fascinerende oudere inwoner van het gebied die je verhalen zal vertellen over het verleden, in een 400 jaar oude tempel. Het is dan een korte wandeling door traditionele lokale marktstraten om de B52-crashlocatie bij het meer te zien. Deze Amerikaanse bommenwerper werd neergeschoten tijdens de bombardementen van Hanoi in 1972, een aangrijpende herinnering aan de recente geschiedenis.
Het is weer tijd voor een rit op de Vespa's naar de Ngoc Ha-markt, maak hier een wandeling door deze enorme, bruisende plaats en geniet van de levendige sfeer die Hanoi typeert. Vervolgens ga je de stad uit naar de Long Bien-brug, een prachtig gebouw dat meer dan honderd jaar geleden is gebouwd en de Red River overspant en de Hoan Kiem en Long Bien-districten met elkaar verbindt. Het biedt onderdak aan de lokale bevolking die op boten eronder woont. Alleen motorfietsen en fietsen kunnen doorkruisen, dus zet je schrap!
Je volgende rit brengt je langs de rivier terwijl je naast de oude dijkmuur snort, prachtig versierd met mozaïekkunstwerken en je rijdt door naar een kumquat farm, gelegen in een vredige groene landbouwoase in de stad. Deze kleine bomen zijn traditionele geschenken bij Tet, het Vietnamese maannieuwjaar, en sieren elk gezinswoning, symbool voor geluk, gezondheid, rijkdom, vruchtbaarheid en vrede. Je springt dan terug op de Vespa's en gaat naar de laatste plek, voor een speciale lichte snack voordat je terugkeert naar je hotel.

Prijs (2 personen)
103,- p.p.
Prijs (3-5 personen)
103,- p.p.
Vertrek
dagelijks
Transfer van/naar hotel
ja
Inclusief
  • Ervaren chauffeurs
  • Soft drinks
  • Vespa Tour gids
  • Helm, regenjas
Inclusief maaltijd
nee
Duur
8:00-12:00 of 13:00-17:00 pm