Klimaat in Thailand


Thailand kent een 'droge' tijd, wanneer er nauwelijks regen valt, vanaf eind oktober tot mei/juni, waarbij de temperaturen in april/mei stijgen tot 35-40C. Daarna begint de regentijd en zal het kwik dalen, maar dan neemt de vochtigsheidsgraad toe. Buien vinden meestal in de middag plaats en kunnen soms heftig zijn, een heerlijke tropische bui! In augustus/september kan het soms langduriger regenen met saaie grijze luchten. 
De zuidelijke Thaise stranden hebben 2 weersystemen, die tropische regens brengen op verschillende tijdstippen van het jaar. Hierdoor kun je het hele jaar door stranden vinden waar het goed vertoeven is.

Beste reistijd Thailand

De beste reistijd is van november tot maart, dan is het droog weer met blauwe lucht en de temperaturen zijn aangenaam, in het Noorden wordt het zelfs koel. Aan de kust is het zeewater rustig en helder.
Maar ook in andere tijden van het jaar kun je Thailand prima bezoeken, misschien moet je af en toe een bui op de koop toenemen! Het voordeel is dat het minder druk is en de tarieven zijn lager. De zeeën zien er wel anders uit en kunnen ruig zijn. Het zicht voor duiken en snorkelen kan minder zijn.

Stranden
Omdat er twee weersystemen zijn in het zuiden, kun je altijd een strand vinden om te verblijven op elk moment van het jaar.
Van januari tot september hebben de stranden aan de oostkust de grootste kans op zonnig en droog weer (Koh Samui, Koh Phangan). Van oktober tot april zijn bestemmingen zoals Koh Chang, Phuket, Krabi, Koh Phi Phi en Koh Lanta het beste.

Voor de 10-daagse weersvoorspelling in verschillende steden kun je kijken op www.weather-forecast.com.

Tijdsverschil Thailand


In Thailand is het tijdens de zomertijd 5 uur later dan in Nederland, met wintertijd is dat 6 uur.