Tour:

16 dagen Avontuurlijk Thailand

Bangkok | 16 dagen | v.a. 1549,-
BANGKOK - SUKHOTHAI - CHIANG MAI - LISU - KHAO SOK - KOH YAI NOI/KOH SAMUI
De hoogtepunten van Thailand maar dan wel op een andere manier! Ontdek als een echte "local" Bangkok, bezoek de oude hoofdstad Sukhothai en Chiang Mai. Je gaat ook naar het overweldigende NP Khao Sok, en dan gezellig luieren op een prachtig strand...
 • Dag 1: Aankomst in Bangkok
 • Dag 2: Bangkok in de diepte (hele dag vanaf 12 uur)
 • Dag 3: Hoogtepunten van het Koninklijk Paleis Bangkok (halve dag)
 • Dag 4: Bangkok - Sukhothai
 • Dag 5: Sukhothai Historical Park (de oude hoofdstad) - Chiang Mai
 • Dag 6: Hoogtepunten van Chiang Mai
 • Dag 7: Lisu Lodge Nature Discovery (groepstour) incl. overnachting
 • Dag 8: Wild water rafting
 • Dag 9: Chiang Mai - Phuket
 • Dag 10: 3 Dagen Khao Sok Jungle Safari (groepstour)
 • Dag 11: 3 Dagen Khao Sok Jungle Safari (groepstour)
 • Dag 12: 3 Dagen Khao Sok Jungle Safari (groepstour)
 • Dag 13: Strand op Koh Yao Noi of Koh Samui
 • Dag 14: Strand op Koh Yao Noi of Koh Samui
 • Dag 15: Strand op Koh Yao Noi of Koh Samui
 • Dag 16: Strand - Bangkok - vertrek

Prijs (2 personen)
1774,- p.p.
Prijs (3 personen)
1774,- p.p.
Prijs (4-5 personen)
1549,- p.p.
Transfer van/naar hotel
ja
Inclusief
 • Prijs is afhankelijk van reisperiode en strandbestemming (Koh Yao Noi of Koh Samui)
 • Privétour (tenzij anders vermeld)
 • Tours en transfers zoals beschreven
 • Accommodatie met ontbijt zoals aangegeven
 • Maaltijden zoals vermeld
 • Toegangsprijzen voor de plaatsen zoals vermeld in het programma
 • Engels sprekende gidsen 

Exclusief
Binnenlandse en internationale vluchten
Prijzen zijn geldig tot 31.10.2018. Meer details op aanvraag.
Duur

Dag 1: Aankomst in Bangkok

Een gids komt je ophalen in de luchthaven en transfer naar het hotel. Je hebt de rest van de dag vrij voor eigen invulling.
Check-in is om 15.00 uur. 
Accommodatie: Mövenpick Sukhumvit 15 Bangkok (Superior room)
Inbegrepen maaltijden: geen

Dag 2: Bangkok in de diepte (hele dag vanaf 12 uur)

Je ontmoet je gids in de lobby van je hotel rond 12.00 uur en gaat naar de dichtstbijzijnde pier op de Chao Phraya-rivier (hetzij door te wandelen, met de skytrain of een openbare rivierboot, afhankelijk van de locatie van je hotel). Stap dan in een longtailboot om het doolhof van kanalen (of Klongs) in Bangkok te verkennen. De reis neemt je mee naar Klong Bang Luang, een artiestengemeenschap van bewaard gebleven houten huizen langs het water, kleine kunststudio's, antieke vintage galerijen en een kunstenaarshuis. Hier eet je een smakelijke lokale lunch voordat je verder gaat met een long-tail boot tot diep in de Khlongs voor verdere verkenning. Uiteindelijk zul je opnieuw de iconische Chao Phraya van Bangkok binnenvaren, langs het prachtige Wat Arun, ook bekend als de Tempel van de Dageraad. Je vertrekt terug met de boot in de buurt van de 17e-eeuwse Wat Pho, beroemd om zijn adembenemende liggende Boeddha. Het complex omvat ook een gerenommeerde massageschool en hier heb je de mogelijkheid om van een traditionele Thaise massage te genieten.
Vervolgens ga je terug naar de rivier en loop je de rivier af richting Chinatown. Je loopt door enkele van de meest karakteristieke steegjes van China Town en geniet van het prachtige uitzicht op de rivier vanaf een verborgen lokale bar op het dak. Hier geniet je van een drankje (bier of frisdrank) terwijl je de ondergaande zon bekijkt. Spring dan aan boord van een tuk-tuk en ga diep in Chinatown naar Yaowarat Road, met zijn neonlichten en levendige atmosfeer. Je kunt verschillende gerechten proeven, zoals dim sum en je deskundige gids zal de achtergrond van al het eten en de geschiedenis van de omgeving uitleggen. Rond 20.30 uur sluit de tour af met een drankje in een mooie openlucht bar, waar je comfortabel kunt zitten en de drukte van China Town kunt aanschouwen voordat je met een privévoertuig terugkeert naar je hotel.
Opmerking: Deze excursie gaat NIET door op maandagen.
Accommodatie: Mövenpick Sukhumvit 15 Bangkok (Superior room)
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch
Inclusief: Lokaal transport vanuit je hotel, Prive transfer terug naar je hotel, traditionele Thaise massage bij Wat Pho.

Dag 3: Hoogtepunten van het Koninklijk Paleis Bangkok (halve dag)

Het Grand Palace was niet alleen de zetel van de koning en zijn rechtbank, maar bevatte binnen de gekantelde muren ook de gehele overheidsadministratie. De architectuur is levendig Thais, hoewel er ook wat Europese ontwerpen zijn. Briljant gekleurd en verguld, en versierd met ingewikkelde details, kortom het algehele effect is verblindend mooi. Het paleis diende als de officiële residentie van de koningen van Thailand vanaf de 18e tot het midden van de 20ste eeuw. Het beroemdste gebouw op het paleisgebied is Wat Phra Kaew (Tempel van de Emerald Buddha), beschouwd als de meest heilige boeddhistische tempel (wat) in Thailand. De bouw van de tempel begon toen King Rama I in 1785 de hoofdstad van Thonburi naar Bangkok verplaatste. In tegenstelling tot andere Thaise tempels bevat het geen woonwijk voor monniken; het heeft eerder alleen de rijk versierde heilige gebouwen, standbeelden en pagoden. Het belangrijkste tempelgebouw is de centrale ubosoth, die de Emerald Buddha herbergt. Hoewel groen in kleur, is de Boeddha eigenlijk uit een stukje jade gesneden, en hoewel het slechts 17 centimeter lang is, is dit het meest begeerde object in Thailand. Biinnen het terrein zijn ook verschillende paleizen, die voor uiteenlopende gelegenheden werden gebruikt: Begraafplaats, Receptiepaleis, Troonzaal, Coronation Hall en het Royal Guest House. De meeste hallen en paleizen kan je alleen van buiten zien, maar de exterieurs zijn boeiend genoeg om te behagen.
Opmerking: Het gehele Grand Palace is gesloten tijdens speciale koninklijke ceremonies en tijdens bezoeken van staatshoofden, terwijl andere gebouwen (zoals de Troonzaal en Coronation Hall) altijd gesloten zijn op zaterdag / zondag en feestdagen, tijdens speciale ceremonies en op boeddhistische feestdagen. Een agenda voor het bezoeken van het paleis en de tempel van de Emerald Buddha kan je raadplegen op de website van het Bureau van het Koninklijk Huishouden op: http://www.brh.thaigov.net
Opmerking: Kleding moet schouders en knieën bedekken (een sjaal is niet voldoende in het paleis!)
Accommodatie: Mövenpick Sukhumvit 15 Bangkok, (Superior room)
Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 4: Bangkok - Sukhothai

Transfer naar de luchthaven om 10h15 voor je vlucht van Bangkok naar Sukhothai met Bangkok Air (niet inbegrepen). Rest van de dag vrij.
Accommodatie: Legendha Sukhothai Hotel, Sukhothai (Deluxe room)
Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 5: Sukhothai Historical Park (de oude hoofdstad) - Chiang Mai

Rond 8:00am word je opgehaald en rijd je naar Sukhotai Historical Park, een UNESCO World Heritage site. In 1238, werd Sukhothai het eerste echt onafhankelijke Thaise koninkrijk en bloeide in wat vaak wordt gezien als het gouden tijdperk van de Thaise beschaving. De overblijfselen van de oude stad en gedeeltelijk herbouwde ruïnes, zijn één van de meest bezochte historische plaatsen in Thailand. Het is een uitgestrekt gebied van 45km², zeer indrukwekkend met oude tempels, chedis en vele reusachtige boeddhabeelden. Historische kunst heeft aangetoond dat de Thaise cultuur is ontstaan in Sukhothai, met name de Thaise taal en alfabet. Je start met een bezoek aan het Ramkamhaeng Museum. Daarna bezoek je de aangrenzende Wat Mahathat te voet en vervolg je het historische park ofwel per auto of met de fiets, met o.a. een bezoek aan Wat Chang Lom, Wat Phra Phai Luang en Wat Si Chum.
Lunch bij lokaal restaurant. Daarna rijd je richting Chiang Mai en maak je een stop bij het ziekenhuis van 'Vrienden van de Asian Elephant Foundation', echt een prachtige plek. Je krijgt een korte en ontroerende video te zien over Motala, de olifant die een been verloor als gevolg van een landmijn. Daarna loop je rond en zie je hoe verschillende olifanten verzorgd worden. In de late middag kom je aan in Chiang Mai.
Accommodatie: Bodhi Serene Chiang Mai (Grand Superior Room)
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch

Dag 6: Hoogtepunten van Chiang Mai

Ontbijt in je hotel. De prachtige tempel van Wat Doi Suthep wordt lokaal vereerd en is te vinden op de top van de berg Doi Suthep. Om de tempel te bereiken, beklim je de 290 treden, geflankeerd door dubbele naga's (slangen) die langs de zijkanten van de trap omhoog golven. Degenen die niet in staat zijn om de trap op te klimmen, kunnen de lift omhoog gebruiken tegen een kleine vergoeding en dan terug de trap aflopen. Wat Doi Suthep werd gebouwd in 1383 en wordt gedomineerd door een prachtige gouden chedi die relikwieën van Lord Buddha bevat.
Je tour gaat verder naar Chiang Mai's grootste markt, de kleurrijke Waroros-markt en je stopt bij de indrukwekkende Wat Chedi Luang en Wat Phra Singh, beide 14e-eeuwse tempels van aanzienlijk belang. Keer terug naar je hotel en vanmiddag heb je ter vrijer besteding. Overnachting in Chiang Mai.
Accommodatie: Bodhi Serene Chiang Mai (Grand Superior Room)
Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 7: Lisu Lodge Nature Discovery (groepstour) incl. overnachting

Ontbijt in je hotel, daarna vertrek je naar Lisu Lodge, waar je rond 10am aankomt. Een traditioneel welkomstdrankje wordt geserveerd, gevolgd door een briefing. Ze zullen een keuze aan activiteiten voorstellen en je kunt zelf beslissen hoe je de middag wil doorbrengen. Rond 11am neemt de Lisu-gids je mee voor een wandeling door het dorp. Je begint bij de Ton Lung-tempel om de kruidentuin te bekijken en een bezoek te brengen aan een aantal lokale gezinnen met een stop voor een kopje thee en een blik op de traditionele geneeskunde in het huis van de sjamaan. Je keert terug naar Lisu Lodge voor een smakelijke Thaise lunch.
Na afloop heb je een waaier aan activiteiten:
• Begeleide fietstocht door het Lisu Lodge-gebied.
• Stoombad.
• Massage.
• Ossenkartocht door landerijen en boomgaarden naar het Thaise dorp Baan Pang Mai Daeng - ongeveer een uurtje voor je weer aankomt bij Lisu Lodge.
• Bezoek aan Tea Plantation op de fiets.
Opmerkingen: Een tweede extra activiteit van 1 uur kan tegen een kleine vergoeding worden geboekt, maar als gratis activiteit ben je van harte welkom om zelf te gaan fietsen. Een roadbook met aanbevolen routes is beschikbaar. Vrije tijd tot aan het Thaise diner met een traditionele Lisu dans schow.
Accommodatie: Lisu Lodge (Standard Room)
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 8: Wild water rafting

Ontbijt in je hotel, daarna ben je vrij tot aan de transfer naar Mae Tang River voor je rafting-ervaring. Ervaar het opwindende avontuur van wildwatervaren op de Mae Tang River. Transfer naar je hotel in Chiang Mai en deze middag heb je tijd om op eigen tempo te spenderen. Overnachting in Chiang Mai.
Accommodatie: Bodhi Serene Chiang Mai (Grand Superior Room)
Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 9: Chiang Mai - Phuket

Ontbijt in je hotel. Transfer naar Chiang Mai Airport voor je rechtstreekse vlucht naar Phuket (niet inbegrepen)
Bij aankomst in Phuket, transfer naar je hotel.
Inchecken is mogelijk om 15pm.
De rest van de dag ben je vrij en je overnacht in Phuket.
Accommodatie: Outrigger Laguna Phuket (Lagoon View)
Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 10: 3 Dagen Khao Sok Jungle Safari (groepstour)

Ontbijt in je hotel. Tussen 7-8am word je opgehaald van je hotel. Koffiiepauze in restaurant (KhaoLak View Point), ga dan verder naar de Tsunami Memorial Site.
Rond 10:45am heb je een leuk olifantenbadprogramma: geniet ervan om de olifant een verfrissend bad te geven! Je kan ze scrubben, je kan er mee spelen en zonder zadel op hun rug gaan zitten (ongeveer 20 minuten). Na het baden kun je wat bananen kopen om de olifanten te voeden en zo je waardering te tonen als je dat wilt.
Rond 12.15pm stop je bij Khaosok, een schilderachtig uitkijkpunt, met een geweldig panoramisch uitzicht op Khaosok. Bezoek Monkey Cave temple, lunch bij het Khaosok Discovery Restaurant.
Na de lunch begin je met raften op bamboevlotten in de rivier Khaosok, waarbij je de kans hebt om prachtige ​​flora & fauna, een kalkstenen klif en altijd groene bergen langs de weg te spotten. Om 16.00pm check je in bij Khaosok Discovery Boutique Camps (Air-con room). Diner en daarna tijd om te ontspannen met de geluiden van de natuur.
Accommodatie: Khaosok Boutique Camps (Air-con room)
Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 11: 3 Dagen Khao Sok Jungle Safari (groepstour)

Ontbijt in het hotel, rond 8.30am je vertrek naar Cheow Lan Lake. Bij aankomst op de pier neem je een long tail boat voor een schilderachtige boottocht, vol ontdekkingen. Geniet van het prachtige landschap, met het kristalheldere water van het meer. Dan verander je van setting en start je een jungle-wandeling. Je ziet betoverende planten, bloemen, vlinders, vogels, eekhoorns, reptielen, enz. Maak vervolgens een korte wandeling naar 500 Rai Lake, daarna stap je op het bamboevlot om het meer "500 Rai"over te steken naar de Pakarang-grot (koraalgrot). De stalagmieten hebben een soortgelijke vorm als koraal en zo kwam de grot aan haar naam (gemakkelijke toegang voor kinderen). Besteed 30 minuten aan het verkennen van de grotten, een kleine grot maar met geweldige formaties.
De lunch wordt geserveerd in een drijvend restaurant.
Om 14pm uur stap je in de boot om terug te keren naar Khaosok, waar je aankomt in de late namiddag voor het diner en overnachting in Khaosok.
Accommodatie: Khaosok Boutique Camps (Air-con room)
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, luch, diner

Dag 12: 3 Dagen Khao Sok Jungle Safari (groepstour)

Ontbijt in je hotel, om 08.30 uur is het tijd voor een Jungle Trekking in het Khaosok National Park, ga op zoek naar betoverende planten, bloemen, vlinders, vogels, eekhoorns, reptielen, etc. Een gids legt uit hoe inheemse planten in de loop van de geschiedenis op vele manieren werden gebruikt (ongeveer 3 uur). Lunch wordt geserveerd in restaurant Khaosok Mountain View.
Tijd om een ​​douche te nemen en uit te checken.
Optie Koh Yao strand: je vertrekt naar de pier in Phuket, voor je boot naar Koh Yao. Bij aankomst op Koh Yao, ben je vrij.
Opmerking: de laatste boot vertrekt om 17.30 uur.
Accommodatie: Koyao Island Resort (Beach Villa)
Inbegrepen maaltijden: ontbijt
Optie Koh Samui strand: je vertrekt naar Donsak Pier in Surratthani gaat voor de ferry naar Samui. Bij aankomst op Koh Samui, ben je vrij.
Accommodatie: Samui Buri Resort (Deluxe room)
Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 13: Strand op Koh Yao Noi of Koh Samui

Relaxed ontbijten in het hotel en de hele dag vrij om te luieren of zelf in te vullen.
Optie Koh Yao strand
Accommodatie: Koyao Island Resort (Beach Villa)
Inbegrepen maaltijden: ontbijt
Optie Koh Samui strand
Accommodatie: Samui Buri Resort (Deluxe room)
Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 14: Strand op Koh Yao Noi of Koh Samui

Relaxed ontbijten in het hotel en de hele dag vrij om te luieren of zelf in te vullen.
Optie Koh Yao strand
Accommodatie: Koyao Island Resort (Beach Villa)
Inbegrepen maaltijden: ontbijt
Optie Koh Samui strand
Accommodatie: Samui Buri Resort (Deluxe room)
Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 15: Strand op Koh Yao Noi of Koh Samui

Relaxed ontbijten in het hotel en de hele dag vrij om te luieren of zelf in te vullen.
Optie Koh Yao strand
Accommodatie: Koyao Island Resort (Beach Villa)
Inbegrepen maaltijden: ontbijt
Optie Koh Samui strand
Accommodatie: Samui Buri Resort (Deluxe room)
Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 16: Strand - Bangkok - vertrek

Ontbijt in het hotel, vrije tijd tot aan de transfer
Optie Koh Yao strand: je gaat per longtailboot naar de pier in Phuket (tussen 06.30-17.30 uur). Bij aankomst in Phuket, transfer voor je verdere vlucht (niet inbegrepen).
Optie Koh Samui strand: transfer naar de luchthaven van Koh Samui (vlucht niet ingebrepen)

Hotels:
Bangkok: Movenpick Sukhumvit 15
Sukhothai: Legendha Sukhothai
Chiang Mai: Bodhi Serene Chiang Mai
Lisu Village: Lisu Lodge
Phuket: Outrigger Laguna Phuket
Khao Sok: Khaosok Boutique Camps
Koh Yao Noi: Koyao Island Resort of Koh Samui: Samui Buri Resort

Opmerking: Aangeboden hotels zijn afhankelijk van beschikbaarheid. Indien niet beschikbaar streven we ernaar een vergelijkbare categorie aan te bieden. Kosten kunnen licht variëren.