Tour:

Kui Buri Olifanten safari ( halve dag)

Hua Hin | 1 dag | v.a. 47,-
Kui Buri nationaal park is ongeveer 1,5 uur rijden van Hua Hin en is zonder twijfel de beste plek in Thailand om olifanten in het wild te zien, waardoor dit een geweldige safari bestemming is. En bovendien heb je een redelijke kans om naast olifanten, 's werelds grootste wilde rundersoort, de Gaur te zien. Deze indrukwekkende runderen komen in grote kuddes in het park voor.
Kui Buri nationaal park is ongeveer 1,5 uur rijden van Hua Hin en is zonder twijfel de beste plek in Thailand om olifanten in het wild te zien, waardoor dit een geweldige safari bestemming is. En bovendien heb je een redelijke kans om naast olifanten, 's werelds grootste wilde rundersoort, de Gaur te zien. Deze indrukwekkende runderen komen in grote kuddes in het park voor.

Maar er is meer met deze plek. Kui Buri is het schoolvoorbeeld van hoe ecotoerisme kan bijdragen tot de bescherming van wilde dieren. Je gids Bill is een belangrijk lid van de Kuiburi Wildlife Ecotoerisme Club (KWE-Club), een groep lokale boeren die wonen en het land bewerken aan de grenzen van het park. Het voornaamste doel van de KWE-Club is om de boeren als chauffeur en gids - assistenten in te zetten om de olifanten aan de toeristen te laten zien. Dit project heeft de mentaliteit van de boeren veranderd, want de aanwezigheid van de olifanten biedt hun nu een inkomen dat het dagelijkse verlies van hun gewassen door de olifanten, compenseert. Je bezoek is een directe financiële bijdrage aan de boeren, en dus een directe bijdrage aan de instandhouding van dit schitterend park. Als dat niet reden genoeg is voor een bezoek ...

De belangrijkste activiteit op je halve dag Wildlife Safari in Kui Buri is de rit in de thuisbasis van de olifanten. Je maakt een aantal stops bij uitkijkposten aan de bosranden om te zien of de dieren van het Kui Buri park bereid zijn om zich te tonen. Deze safari is geen wandeltocht. Je maakt gebruik van openlucht safari trucks die het beste uitzicht bieden wanneer je het wild tegenkomt, maar ze bieden weinig bescherming tegen zon en regen, dus wees voorbereid. De voertuigen worden bestuurd door de lokale bevolking uit de omgeving van het park. Op deze manier kunnen ze direct profiteren van de aanwezigheid van de wilde dieren en zijn ze meer betrokken bij de bescherming van het park en de dieren, ook al vernielen de olifanten af en toe hun gewassen.

Route:
Na de registratie word je een voertuig met chauffeur en assistent toegewezen, dit zijn bewoners uit de omgeving van Kui Buri. Met de openlucht safari truck kom je in het park en volg je langzaam de onverharde weg. Hoewel de belangrijkste focus het spotten van de grote grazers is, hou je ogen open voor andere wilde dieren en vogels die in dit gebied leven. Wanneer je de eerste uitkijkpost bereikt, verlaat je het voertuig en loop je naar het uitzichtplatform om de vlakte te scannen en te zien of je een glimp van de olifanten of andere dieren kann opvangen. De gids zal je meer uitleg geven over de geschiedenis van het park en over de lokale flora en fauna. Hierna ga je langzaam verder, dieper in het reservaat totdat je de belangrijkste uitkijkpost om "Gaur" te spotten, bereikt hebt, aan het einde van de weg. Hier klim je weer uit je voertuig, in de hoop deze massale runderen, olifanten en mogelijk zelfs Banteng te zien. Genieten van het uitzicht en hopelijk ook van de dieren, alvorens terug te rijden naar het startpunt. Het is niet ongewoon dat je wegversperringen tegenkomt door olifanten. Na de safaritocht keer je terug naar Kui Buri stad.


 

Prijs (2 personen)
77,- p.p.
Prijs (3 personen)
61,- p.p.
Prijs (4 personen)
49,- p.p.
Prijs (5 personen)
47,- p.p.
Vertrek
dagelijks
Transfer van/naar hotel
nee
Inclusief
  • pick up/drop off bij de ontmoetingsplaats Kui Buri
  • vervoer in een safari auto
  • inkomgelden
  • Engels sprekende gids
  • drinkwater
Exclusief: transfer van/naar Huan Hin/ Cha am ( hier kan, mits een toeslag, voor gezorgd worden), accommodatie.
Inclusief maaltijd
nee
Duur
14:30 - ±18:00pm
  • Wat moet je meebrengen: regenkledij, insectenwerend middel, sunblock
  • Opmerking: Kui Buri nationaal park is het ganse jaar open, maar in het hete, droge seizoen van Maart tot April is het zeer droog en heet in het park.