Tour:

14 dgn Sri Lanka ontdekken

Colombo | 14 dagen | v.a. 3015,-
Ayubowan! Sri Lanka is een tropisch en ongelooflijk divers eiland en heeft van alles te bieden, van ongerepte zandstranden tot oude boeddhistische tempels en weelderige, groene heuvels bezaaid met theeplantages. Geniet van de schilderachtige routes en een safari in het Yala National Park. Zelfs het nemen van de trein in Sri Lanka is een avontuurlijke bezigheid! 
 • Dag 1: Aankomst en transfer naar Negombo
 • Dag 2: Negombo - Anamaduwa
 • Dag 3: Anamaduwa - Wilpattu
 • Dag 4: Anamaduwa - Anuradhapura - Sigiriya
 • Dag 5: Sigiriya - Polonnaruwa
 • Dag 6: Sigiriya - Kandy
 • Dag 7: Kandy
 • Dag 8: Kandy - Nanu Oya
 • Dag 9: Bandarawela - Ella
 • Dag 10: Bandarawela - Yala
 • Dag 11: Yala
 • Dag 12: Yala - Rathgama
 • Dag 13: Rathgama - Galle
 • Dag 14: Rathgama, vertrek

Prijs (2 personen)
3441,- p.p.
Prijs (3 personen)
3194,- p.p.
Prijs (4 personen)
3084,- p.p.
Prijs (5 personen)
3015,- p.p.
Vertrek
dagelijks
Inclusief
 • Accommodatie in dubbeke kamer met eigen badkamer
 • Maaltijden zijn zoals vermeld in het programma 
 • Transfers en rondleidingen met lokale Engelssprekende chauffeurgids in een privévoertuig met airconditioning
 • Mineraalwater beschikbaar op de voertuigen
 • Meet & Greet-service op de luchthaven

Niet inbegrepen
Binnenlandse vluchttarieven (afzonderlijk vermeld, indien aangevraagd)
Internationale vlucht van / naar Sri Lanka (afzonderlijk vermeld, indien aangevraagd)
Optionele rondleidingen
Toeslagen voor andere taalgidsen
Toeslagen voor Kerst en Oud en Nieuw
Persoonlijke reisverzekering
Persoonlijke uitgaven, zoals drankjes, souvenirs, wasserij, camerakosten, communicatie, portokosten, fooien etc.
Maaltijden en diensten anders dan vermeld in het programma
Drankjes bij de maaltijden
Verplichte galadiners tijdens feestelijke seizoenen en hoogseizoenstoeslagen, die tijdens het reserveren worden geadviseerd
Elektronische reisvergunning voor visa bij aankomst (Let op: voor nationaliteiten is een ETA verplicht naast inwoners van de republieken Singapore en de Malediven)
Vroege check-in en late check-out bij hotels, indien niet vermeld in het programma

Prijzen veranderen van maand tot maand. Meer details op aanvraag.
Prijs geldig tot 30.04.2020.


Duur

Dag 1: Aankomst en transfer naar Negombo

Je komt aan op het paradijselijk eiland en je chauffeur-gids wacht je op, hij blijft tijdens de ganse tocht bij jullie.
Bij aankomst in de luchthaven, transfer naar je eerste verblijf in Negombo, op een klein eindje rijden van de luchthaven.
Na deze lange vlucht kan je de rest van je dag ontspannen en rustig herstellen voordat je aan de volgende dagen begint, die zeker gevuld zullen zijn met veel activiteiten en leuke ervaringen.
Accommodatie: Overnachting in Villa Hundira (Deluxe kamer)
Maaltijden: ontbijt

Dag 2: Negombo - Anamaduwa

Voor een authentieke ervaring van het echte leven in Sri Lanka: "the Mud House" is een van de best bewaarde geheimen. Geflankeerd door meren en gezegend met overvloedige vogels, wilde dieren en natuurlijke schoonheid, The Mudhouse biedt een scala aan rustieke en individueel ontworpen hutten aan.
Met een ecologische duurzaamheid als focus wil "The Mudhouse" een positieve kracht zijn voor de mensen en de natuur waarmee ze samenleven.
Deze relaxte lodge is leuk en vriendelijk en biedt een unieke kans om het landelijke Sri Lankaanse leven in al zijn kleurrijke pracht te ervaren.
Kom op tijd voor een heerlijke traditionele "Rice & Curry lunch", gemaakt van de biologische groenten geteeld op de boerderij van het Mud House.
In de namiddag bezoek je Paramakanda-tempel. De tempel ligt op slechts 2 km van het Mudhouse en torent imposant in de verte bovenop een gigantische rots. Bereikbaar per fiets of tuk-tuk, Paramakanda is een van de ' must see ' attracties. De tempel dateert uit het bewind van koning Walagamba in 89-77 v. Chr. en is doordrenkt van mythe en legende. Van de waargenomen mysterieuze krachten die schuilgaan achter de trapdeuren tot een gerucht over een ondergronds tunnelnetwerk dat de tempel verbindt met andere monastieke instellingen op andere rotsen in de omgeving. Andere gravures en inscripties rond de rots suggereren dat de gebouwen ooit de hele formatie bedekten. Op de begane grond heeft de tempel een aantal fascinerende heilige kamers onder de overhangende rots. Het is mogelijk om prachtige fresco's en schilderijen uit verschillende periodes te zien die de boeddhistische leer afbeelden. Zoals bij vele boeddhistische tempels in Sri Lanka wordt het zuivere boeddhisme vermengd met het geloof in de elementen van het Hindoeïsme en de lokale goden.
Accommodatie: Overnachting in The Mud House (eco chalet)
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 3: Anamaduwa - Wilpattu

Geniet van een heerlijk ontbijt en breng daarna een paar uur door met het verkennen van de verschillende habitats in en rond het Mudhouse.
Op een typisch parcours zal je een beetje meer in detail kijken naar de lokale omgeving, het identificeren van verschillende soorten bomen en planten om te verstaan hoe dit in het algehele concept en de landschapsarchitectuur past. Ontdek het ontwerp en de architectuur van de verschillende gebouwen in het Mudhouse en hoe het werkt in termen van water, recycling, herbebossing en andere details dei komen kijken bij het runnen van een dergelijke project. Kijk zorgvuldig naar de meren en hoe ze de complexe netwerken van het leven ondersteunen, voordat je eindigt met een rondleiding van de eigen boerderij.
Het is vaak mogelijk om veel verschillende dieren in het wild te spotten op deze wandelingen, met verschillende soorten afhankelijk van het specifieke seizoen. Je kan ook vaak een duik nemen op hetzelfde moment, afhankelijk van de tijd van het jaar.
Natuurwandelingen zijn op elk moment van de dag mogelijk en zijn behoorlijk gevarieerd qua inhoud, in tegenstelling tot vogelspotten, die gerichter zijn en een vroege start vereisen.
Alle gasten krijgen een fiets om te gebruiken voor de duur van hun verblijf. Mudhouse land is vrij groot, veel gasten gebruiken de fietsen om de verschillende paden tussen de twee meren te verkennen en om van en naar het restaurant te fiesen voor de maaltijden. In overeenstemming met het lokale concept, zijn de fietsen meer van het soort 'Iron Horse' dan wel geschikt voor de 'Tour de France ', maar ze zijn meer dan voldoende voor het soort lichte tochtjes om hier te doen.
Tijd om je klaar te maken voor wat avontuur!! Je gaat op Safari naar het nationaal park Wilpattu. Geniet van een middag in het Wilpattu National Park.
Dik gebladerte verweven met struikgewas, beken en waterbekkens die tijdens het regenseizoen uitzetten en terug krimpen tijdens het droge seizoen weerspiegelen de landschappen van het Wilpattu National Park, een ideale schuilplaats voor de gevarieerde wildsoorten. 
Het Park is het populairst voor het spotten van majestueuze olifanten, lenige luipaarden, gevlekte herten, luiaardberen en gigantische krokodillen. Bovendien kan men ook getuige zijn van opvallende kudden pauwen, geschilderde ooievaars, jungle parelhoenders en mangoest. Verspreid over 1085 sqkm, is dit het grootste nationale park van Sri Lanka. Na de safari ga je terug naar Mud House.
Accommodatie: Overnachting in The Mud House (eco chalet)
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 4: Anamaduwa - Anuradhapura - Sigiriya

Vandaag ga je na een heerlijk ontbijt naar Anuradhapura. Anuradhapura is de heilige stad die het epicentrum was van de beschaving van het land tijdens de Middeleeuwen. De stad staat bekend om de veelheid aan religieuze en archeologische sites met een overvloed aan bezienswaardigheden, variërend van de opvallende oude stoepa's (heuvelachtige structuur met boeddhistische relikwieën) gemaakt uit kleine zonovergoten bakstenen tot ruïnes van oude tempels, sculpturen, de Heilige Bo tree (peepal tree) site en een aantal oude door de mens gemaakte waterreservoirs die het landschap van de stad sieren.
Bovendien wonen groepen van brutale apen in deze sites en die mag je niet missen!
Na een sightseeingtour in Anuradhapura ga je naar de culturele driehoek. De Culturele driehoek draagt de kern van Sri Lanka's geschiedenis en verspreid zich over de historisch belangrijke steden van Anuradhapura, Polonnaruwa en Sigiriya; de betoverende sites binnen de grenzen van de driehoek die dateren uit de 4e eeuw B. C.

Optionele activiteiten: vooraf te reserveren tegen een toeslag
Fiets door UNESCO-werelderfgoedlocatie Anuradhapura met een lokale gids: reis rond de oude citadel van Anuradhapura met de fiets en ontdek de ruïnes van zijn monastieke complex terwijl je leert over het leven van zijn inwoners.
Begin je fietstocht tussen lokale rijstvelden, volg je gids rond de archeologische wonderen en ingenieuze irrigatiesystemen van Anuradhapura. Kuier langs verborgen paden naar oude jungle en naburige lokale dorpen. Fiets naast stijgende stoepa's waaronder Abhayagiri Dagoba, het grootste Buddhistisch monument ter wereld. Na een pauze in de Elephant pond (Eth Pokuna) ga je verder naar een pittoreske stupa, omringd door het Basawakkulama reservoir. Hier ben je getuige van het lokale leven dat deze plas nog steeds teweeg brengt en bezoek je de Jaya Sri Maha Bodhi boom, een van de meest heilige boeddhistische relikwieën in Sri Lanka. Vervolgens kom je aan in Sigiriya en ben je de rest van de dag vrij.
Accommodatie: overnachting in Aliya Resort & Spa (Deluxe room)
Maaltijden: ontbijt

Dag 5: Sigiriya - Polonnaruwa

Deze dag is gereserveerd voor sightseeing in de culturele driehoek. Eerste stop is Polonnaruwa, verken de prachtige ruïnes.
Ooit de site van Sri Lanka's tweede middeleeuwse hoofdstad; Polonnaruwa betoverd haar bezoekers met een tijdloze afspiegeling van de glorieuze geschiedenis van het land. De schilderachtige landschappen bezaaid met archeologische vindplaatsen zijn allemaal goed bewaard gebleven en liggen aan de oostkust van het oude door de mens gemaakte meer-Parakrama Samudraya (letterlijke vertaling-zee van Parakrama). Je laten verrassen op de sites is de beste manier om hun verouderde glorie te observeren en waarderen, de sites zijn te overweldigend om te voet te verkennen. Lunch in een lokaal restaurant (ter plaatse te betalen).
Daarna ga je door naar Sigiriya om de top van het UNESCO Werelderfgoed Sigiriya te beklimmen. Een oud rotsfort uit de 5e eeuw. De 'Lion Rock' is een citadel van ongewone schoonheid, een enorme kolom van rotsen die uitsteekt boven het groene tropische bos. De rots was het binnenste bolwerk van de vestingstad van 70 hectare. Een gracht, een wal en uitgestrekte tuinen, waaronder de beroemde watertuinen, vormen de basis van de rots. Bezoek de wereldberoemde fresco's van de 'Heavenly Maidens' van Sigiriya, die zich in een beschutte kant van de rots bevinden en die te bereiken zijn met een wenteltrap. De Sigiriya beklimming duurt ongeveer 1,5 tot 2,5 uur, afhankelijk van het tempo waarop je wilt stijgen. Keer terug naar het hotel en relax de rest van de avond.
Overnachting: overnachting in Aliya Resort and Spa (Deluxe Room)
Maaltijden: ontbijt

Dag 6: Sigiriya - Kandy

Vanmorgen ga je naar het Koninkrijk in de heuvels, Kandy.
Optionele activiteiten: vooraf te reserveren tegen een toeslag
En-route bezoek de Dambulla-grottempel. Dambulla ligt in de wijk Matale, een deel van de culturele driehoek en is de thuisbasis van het grootste en goed bewaarde rotsgrot tempelcomplex dat bovenop een massieve heuvel aan de rand van de stad ligt. Het Dambulla Cave Temples-complex is 1 van de acht UNESCO-werelderfgoedlocaties in het land en staat bekend om zijn unieke muurschilderingen en sculpturen. Deze site zal vooral historische kunstliefhebbers interesseren, omdat vijf van de grotten oude sculpturen en schilderijen weergeven die het leven van Lord Buddha afbeelden. Voor iemand met een gemiddelde conditie zal de klim ongeveer 30 minuten duren en kan het in een rustig tempo worden gedaan. Gezien het tropische klimaat van het land is de site het best te bezoeken tijdens de vroege ochtend of in de late namiddag uren om de hitte van de middag te voorkomen. Je wordt begeleid tijdens de hele 200 stappen beklimming. Het is belangrijk om te vermelden dat bij het binnengaan van binnenkamers, je blootsvoets moet zijn en dat je sobere kledij draagt die schouders en knieën bedekken
Daarna ga je verder naar Kandy. In de namiddag bezoek je de tempel van de Heilige Tandrelikwie.

Sri Dalada Maligawa of de Tempel van de Heilige Tandrelikwie is een boeddhistische tempel in de stad Kandy, hij bevindt zich in het koninklijke paleiscomplex van het voormalige koninkrijk Kandy, waar het overblijfsel van de tand van de Boeddha is gehuisvest, dit blijft het belangrijkste herkenningspunt. De Tempel van de Heilige Tand relikwie van Lord Buddha, is de trots van de boeddhisten in Sri Lanka en de hele wereld. De tempel van het paleis staat omringd door een gracht, zijn gouden dak glanst in het zonlicht terwijl witgeklede pelgrims met lotusbloesems zich verzamelen om de tempel te aanbidden.
De huidige tempel werd voornamelijk gebouwd onder de koningen van Kandyan van 1687 tot 1707. De tempeldecoratie van houten en ivoren houtsnijwerk en uitgebreide fresco's dragen de sterke stempel van Kandyan Artist-stijlen. De tand relikwie is geplaatst binnen zeven gouden kisten en de pelgrims mogen alleen de kistjes bekijken op een steenworp afstand van het altaar. Aaansluitend tijd om in te checken bij het hotel.
Accommodatie: Overnachting in Theva Residency (Superior ground room)
Maaltijden: ontbijt


Dag 7: Kandy

Geniet van een lokale kookervaring en de stadstour door Kandy.
Maak kennis met Sharmila of Dinithi, een dorpeling die je door een interactieve kooksessie van het verrukkelijke, lokale gerecht genaamd "Pittu" loodst. Dit is een mengsel van rijstmeel en kokosnootvlokken, gemalen, gestoomd en klaar om op te eten! De voorbereiding hiervoor is een kunst op zich die de aandacht voor detail vraagt en die door deze dorpelingen benadrukt wordt om zo de juiste textuur voor dit gerecht te verkrijgen. Werk af met wat hete jus, gekookte kokosmelk en "Lunu Miris" en je kan beginnen smullen!
Na de lunch geniet je van de stadstour door Kandy. Kandy is een aantrekkelijke stad, ontwikkeld rond twee open ruimtes: een langwerpig plein aan het einde waar de administratieve gebouwen van de oude hoofdstad zijn; en, een kunstmatig meer dat vierhoekige van vorm is. 
Bezoek de prachtige koninklijke botanische tuinen en bekijk de schatten van de tropische flora. Tuinliefhebbers zullen de gelegenheid hebben om wat meer tijd door te brengen in de Koninklijke Botanische tuinen. De schatten van de tropische flora omvatten fijne collecties van orchideeën, aromatische specerijen, medicinale kruiden, palmen en zeldzame of bedreigde plantensoorten.
Optionele activiteiten: vooraf te reserveren tegen een toeslag
De drie Temple loop Tour:

Dompel jezelf onder in de geschiedenis door de "drie-tempellus" en ontdek fascinerende architectuur doorheen het proces.
Drie tempels, allemaal met verschillende verhalen om je verbeelding te veroveren. Begin bij Gadaladeniya en stap in de 12e eeuw. In deze tempel kom je meer te weten over de invloed die het Boeddhisme op het Hindoeïsme heeft en omgekeerd. Hier zie je de grandeur van de architectuur, de ongelooflijke grootte van het Boeddhabeeld en de opmerkelijke kunstenaarschap in de detaillering van het kunstwerk. Geniet van een Tuk-Tuk rit door de rijstvelden en bereik de tweede tempel, Lankatilaka. Je gids zal je over de fundamenten van het boeddhisme in Sri Lanka vertellen, en de rol die het vandaag speelt voor 75% van de bevolking. Voordat je je derde en laatste tempel van deze lus bereikt, stop je bij een plantage om te zien en ook ruiken hoe koffie, thee en peper allemaal naast elkaar worden gekweekt. Embekka, herbergt een hindoe heiligdom, in tegenstelling tot vele anderen, en een uitzicht op de omgeving dat schijnbaar eindeloos is.
Udawattakele forest Walk:
Een wandeling anders dan de andere in Sri Lanka, boven Kandy City Centre.
Na de ontmoeting met je gids bij de ingang, zal hij je door een strook van 4km goed bewaard gebleven land leiden. Geplaatst op een heuvelrug, Udawattakele bosreservaat staat bekend als "de tuin boven het Koninklijk Paleis" en is de thuisbasis voor een ruim aanbod aan flora en fauna soorten. Zodra je aan je wandeling begint, zal je merken dat het gebied rijk is aan diversiteit. Je zult verschillende soorten bomen tegenkomen, die je allemaal helpen om de grootsheid van je omgeving in te ademen. Een van de meest toegankelijke delen van de park is dat het goed beschut is, zodat je schaduw kan vinden wanneer je het nodig hebt. Je gids zal je over de geschiedenis van het reservaat vertellen en verhalen tot leven brengen die vandaag nog steeds door de Kandyan-cultuur weerklinken. Laat de Makaken           (apen) je betoveren terwijl ze speels van tak naar tak zwaaien, met op de achtergrond vogelengezang. Ongeveer op twee derde van de wandeling kom je aan bij een uitkijkpunt over het Koninkrijk Kandy, een prachtig uitzicht, adembenemend mooi. Geniet van een drankje terwijl je geniet van het uitzicht, inclusief het meer, de tempel van de Heilige tandrelikwie en de stad in al zijn pracht.
Kunst en filosofie Tour:
Terwijl je in Kandy bent, het artistieke hart van Sri Lanka, bezoek je twee van de beste en meest fascinerende artiesten van het eiland op het platteland!
Kandy, welbekend om zijn dansen en kunstwerken waaronder religieuze fresco's, heeft een prachtige groep kunstenaars voortgebracht.  Al honderden jaren is de beste nationale kunst afkomstig uit de groene heuvels van Kandy. Je wordt verwelkomd met een glaasje sap en een sereen uitzicht vanaf de veranda van uw gastheer voordat je het huis gaat verkennen en een bevoorrechte toegang krijgt tot de beroemde kunstwerken van deze vader en dochter.  Dit is een privé-excursie in het eigen huis van uw gastheren en hun inspirerende studio, gevestigd in de groene heuvels van het centrum van Sri Lanka. Spendeer de avond, genietend van een kopje thee op de veranda, al pratend over filosofie, muziek en natuurlijk kunst.
Accommodatie: Overnachting in Theva Residency (Superior Ground room)
Maaltijden: ontbijt, lunch

Dag 8: Kandy - Nanu Oya

In de koelte van de ochtend ga je naar het " theeland". Je zal naar Nanu Oya rijden en aan boord gaan van de trein naar Bandarawela vanaf het treinstation Nanu Oya. Neem de treinreis door Sri lanka's theeland. Een fantastische manier om Sri Lanka's heuveldorpen en theeland te zien alsook het dagelijkse leven van de lokale bevolking.
(Bevestiging van het ticket zal worden verstrekt 14 dagen vóór de datum van de treinreis, ook bestaat de kans op vertragingen omdat het een one-way track is in deze gebieden, als gevolg van onzekere weersomstandigheden kunnen er ook vertragingen ontstaan etc, treinreizen in het algemeen kunnen worden uitgesteld of zelfs geannuleerd worden. In geval van annulering worden de tickets niet terugbetaald.) De chauffeur zal bij Bandarawela station staan om je op te pikken en naar Bandarawela te brengen.
Accommodatie: Overnachting in Ceylon Tea Bungalows (Deluxe room)
Maaltijden: ontbijt

Dag 9: Bandarawela - Ella

Vandaag ga je op weg naar Ella. Ella, dat letterlijk vertaald wordt als 'waterval ' is de naam geschikt voor dit kleine stadje, gelegen in de heuvels en met prachtige vergezichten, rijkelijk versierd met watervalletjes die doorheen de ruige terreinen sijpelen.
De ongeëvenaarde schoonheid van de vergezichten in Ella omvat de Ella Gap, waar je kan genieten van de bezienswaardigheden van de grote, hoge stenen brug, negen bogen. De wandeling die leidt naar de Ella gap, gaat door een spoorlijn en zorgt zeker voor een extra opwindende factor tijdens deze kleine trek. De spectaculaire uitzichten bij de toppen van de mini Adam's Peak mag je niet missen! Nadien ga je terug naar Bandarawela.
Accommodatie: Overnachting in Ceylon Tea Bungalow (Deluxe Kamer)
Maaltijden: ontbijt, diner

Dag 10: Bandarawela - Yala

Vandaag zet je de reis verder naar Yala.
Je kan onderweg stoppen bij Wellawaya om de Buduruwagala-tempel te bezoeken. Deze site toont het bestaan van het Mahayana-onderwijs in Sri Lanka. De tempel heeft zijn unieke schoonheid en ligt buiten de platgetreden paden, vandaar dat het geen toeristische site is die je in staat stelt om de site rustig te verkennen.
Yala National Park is het tweede grootste nationale park in Sri Lanka. Het is de thuisbasis van veel wilde flora en fauna die gedijt in deze droge zone....
Als je er eenmaal bent, geniet je van een middag in het Park. Check-in bij Kulu Safari.
Je verblijf in Kulu Safari omvat:
Accommodatie in op maat gemaakte tenten - alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner) - alle drankjes (thee, koffie, frisdranken, sapjes, wijn en bier) - snacks en drankjes tijdens de safari - alle toegangsprijzen voor het park - twee Safari rondes per overnachting - pick-up en drop-off van een vooraf afgesproken ontmoetingspunt - een ervaren natuurliefhebber die gasten begeleidt tijdens Safari (Safari jeeps worden gedeeld onder andere gasten in het verblijf en als exclusieve jeeps vereist zijn, zal er een extra supplement gelden)
Accommodatie: overnachting in Kulu Safari (tent)
Maaltijden: ontbijt, diner

Dag 11: Yala

Je vertrekt vroeg in de ochtend voor de ochtend Safari, wat de beste tijd is om de vogels te zien.
Terwijl je langzaam langs de kronkelende wegen van het park trekt, zie je hoe de natuur tot leven komt met de dageraad van zonlicht. Vergeet niet om je camera klaar te houden om deze betoverende gebeurtenissen vast te leggen.
Dit park is het leefgebied voor veel endemische en trekvogels. Kijk uit voor de Sri Lanka Grey Hornbill, Sri Lanka jungle Fowl, Sri Lanka Houtduif en allerlei andere vogelsoorten met de meest vreemde benamingen! De safari neemt ongeveer 2 tot 3 uur in beslag en nadien keer je terug naar het hotel om je op te frissen en te ontspannen. In de namiddag ga je op zoek naar "wild", de beste tijd om de wilde jumbos te zien die op zoek gaan naar voedsel. Afgezien van deze majestueuze olifanten, zoek ook naar fijngevederde pauwen en afhankelijk van de timing, kan je ook het geluk hebben om de grote zwarte beren en behendige luipaarden te spotten die onderdak zoek in het dikke loof van de bomen.
(Safari jeeps zullen worden gedeeld onder andere gasten in het verblijf en als exclusieve jeeps vereist worden, zal er een extra supplement van toepassing zijn.) 
Accommodatie: overnachting in Kulu Safari (mobiele tent)
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 12: Yala - Rathgama

Geniet van de ochtend Safari in Yala National Park en ga nadien verder naar de historische stad Galle.
In de namiddag geniet je van een wandeling in Galle Fort met een locale gids.
Een van de must-do activiteiten tijdens je bezoek aan de schilderachtige stad Galle is een wandeltocht rond het fort. Dit is de beste manier om een zicht op de UNESCO World Heritage site te krijgen. De gids toont je de hoogtepunten die het beste passen bij jouw interesse in het fort.
De tour behandelt de koloniale geschiedenis, het effect ervan op de Srilankaanse bevolking, de kolonisatie, de gedetailleerde inzichten over de geschiedenis van het fort en hoe het zich heeft ontwikkeld tot de levende site die het is, met zijn ambacht en handel. Deze tour eindigt met de perfect ijsthee/ijsje of een sundowner in het fort.
Accommodatie: Overnachting in Aditya Resort (Shanthi Suite)
Maaltijden: ontbijt

Dag 13: Rathgama - Galle

Fietservaring in de buitenwijken van Galle: geniet deze ochtend van een rustige fietstocht van 12 km in de binnenmuren van Galle. Je begint en eindigt bij het Wijaya-strand en gaat langs weelderige groene rijstvelden met een korte stop bij een kokosnoottuin waar je een koningskokosnoot krijgt om de dorst te lessen. Je zou dit in je eigen tempo kunnen doen, maar meestal is de duur van de tour ongeveer 1 - 1 en 1/2 uur. Fietsen is een eco-vriendelijke manier van sightseeing en de 'Paddy Trail' wordt sterk aanbevolen voor fietsliefhebbers. De rest van de dag ben je vrij.
Accommodatie: Overnachting in Aditya Resort (Shanthi Suite)
Maaltijden: ontbijt

Dag 14: Rathgama, vertrek

De reis zit erop! Het is tijd om Sri Lanka te verlaten!
We raden je aan om ten minste 3 uur vóór vertrek aan te komen op de luchthaven.
Maaltijden: ontbijt
Hotels:
Negombo: Villa Hundira (deluxe room)
Anamaduwa: Mud House (echo chalet)
Sigiriya: Aliya Resort and Spa (deluxe room)
Kandy: Theva Residency (superior ground room)
Bandarawela: Ceylon Tea bungalows (deluxe room)
Yala: Kulu Safari (tent)
Rathgama: Aditya Resort (Shanti suite)

Opmerking: Aangeboden hotels afhankelijk van beschikbaarheid. Indien niet beschikbaar streven we ernaar een vergelijkbare categorie aan te bieden. Kosten kunnen licht variëren.