Tour:

10 dgn leven zoals de lokale bevolking in Sri Lanka

Colombo | 10 dagen | v.a. 1157,-
Neem een ​​Tuk Tuk en ontmoet een dorpeling voor een lokaal ontbijt! Leer de traditionele folklore-dans of verdubbel de opwinding met een nachtsafari! Geniet van de meest magische treinreis door het theelandschap van Sri Lanka en aanschouw het dagelijkse leven van de lokale bevolking! Je zult versteld staan!
 • Dag 1: Aankomst en transfer naar Negombo
 • Dag 2: Negombo - Dambulla - Habarana
 • Dag 3: Habarana - Sigiriya
 • Dag 4: Sigiriya - Polonnaruwa
 • Dag 5: Sigiriya - Kandy - Gampola
 • Dag 6: Gampolla, verken het dorpsleven
 • Dag 7: Gampaha - Belihuloya
 • Dag 8: Belihuloya, geniet van de natuur en dieren in het wild
 • Dag 10: Colombo, vertrek

Prijs (2 personen)
1321,- p.p.
Prijs (3 personen)
1237,- p.p.
Prijs (4 personen)
1190,- p.p.
Prijs (5 personen)
1157,- p.p.
Vertrek
dagelijks
Inclusief
 • Accommodatie in dubbele kamer met eigen badkamer
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Transfers en rondleidingen met lokale Engelssprekende chauffeurgids in een privévoertuig met airconditioning
 • Mineraalwater beschikbaar op de voertuigen
 • Meet & Greet-service op de luchthaven

Niet inbegrepen:
Binnenlandse vluchttarieven (afzonderlijk vermeld, indien aangevraagd)
Internationale vlucht van / naar Sri Lanka (afzonderlijk vermeld, indien aangevraagd)
Optionele rondleidingen
Toeslagen voor Kerst en Oud en Nieuw
Persoonlijke reisverzekering
Persoonlijke uitgaven, zoals drankjes, souvenirs, wasserij, camerakosten, communicatie, portokosten, fooien etc.
Maaltijden en diensten anders dan vermeld in het programma
Drankjes bij de maaltijden
Verplichte galadiners tijdens feestelijke seizoenen en hoogseizoenstoeslagen, die tijdens het reserveren worden geadviseerd
Elektronische reisvergunning voor visa bij aankomst (Let op: voor nationaliteiten is een ETA verplicht naast inwoners van de republieken Singapore en de Malediven)
Vroege check-in en late check-out bij hotels, indien niet vermeld in het programma

Prijzen veranderen van maand tot maand. Meer details op aanvraag.
Prijs geldig tot 30.04.2020


Duur

Dag 1: Aankomst en transfer naar Negombo

Je komt aan op het paradijselijk eiland en je chauffeur-gids wacht je op, hij blijft tijdens de ganse tocht bij jullie.
Bij aankomst in de luchthaven, transfer naar je eerste verblijf in Negombo, op een klein eindje rijden van de luchthaven. Negombo, een perfecte keuze om een paar dagen door te brengen in het gezelschap van de zon en het zand. De gevarieerde reeks restaurants, pubs en accommodatie mogelijkheden die deze metropool biedt, is een perfecte afspiegeling van de uitbundige vibe van deze badplaats.
Na deze lange vlucht kan je de rest van je dag ontspannen en rustig herstellen voordat je aan de volgende dagen begint, die zeker gevuld zullen zijn met veel activiteiten en leuke ervaringen.
Accommodatie: Overnachting in Villa Hundira (Deluxe kamer)
Maaltijden: ontbijt

Dag 2: Negombo - Dambulla - Habarana

Na het ontbijt begint je reis door dit geweldige eiland!
Rijd naar de Culturele Driehoek, die de kern van Sri Lanka's geschiedenis draagt ​​en zich uitstrekt over de historisch belangrijke steden Anuradhapura, Polonnaruwa en Sigiriya, de betoverende locaties binnen de driehoeksgrenzen die dateren uit de 4e eeuw B. C.
Je komt op tijd aan in Habarana voor een heerlijke, authentieke lunch geserveerd in Ran's huis (de lunch omvat oa. verse rijst, een groentegerecht, een Curry gerecht met gefrituurde vis). Check in bij Elephant Watch hut en ontspan.
In de namiddag kan je genieten van een fietstocht door het dorp Habarana. Na een 1 uur durende tour krijg je een kopje thee geserveerd met een lokale snack bij Elephant Watch hut.
Geniet van een vroeg diner, klaargemaakt in de lokale stijl en ga vervolgens naar een nachtelijke Safari in de hoofdstraat van Habarana. Je zult getuige kunnen zijn van olifanten die de weg oversteken op zoek naar voedsel en water.  Keer terug naar Elephant Watch hut en breng de rest van de avond door aan het kampvuur.
Accommodatie: Elephant Watch Hut (Watch Hut)
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dag 3: Habarana - Sigiriya

Geniet van het ontbijt. Tijdens het ontbijt kan je je eigen rotti en kokosnoot sambol maken en proeven van de heerlijke Sri Lankaanse specerijen.  
Check-out bij Elephant Watch hut en ga naar Sigiriya. Laat in de namiddag heb je de mogelijkheid om het beroemde, maar zeer toeristische Sigiriya-Rotsfort te bezoeken, of verken je het minder bezochte Pidurangala-Rotsklooster.
Sigiriya, het prachtige rotsfort dat ook wel bekend staat als Lion Rock, is een zeldzaam juweel onder de vele schatten in Sri Lanka. De site was het domein van koning Kashyapa, wiens doel was om een onaantastbaar Fort te bouwen met daarin, een hemels onderkomen.
De zware klim van 1200 voetstappen stijgt uit boven de droge vlaktes van de wijk Dambulla,  en eindigt met het meest schilderachtige uitzicht op de smaragdgroene vlakten en de groene dorpjes eronder. De schematische inrichting van de oude stad binnen het Fort verwondert zijn bezoekers, met de grandeur en complexiteit van de 5e eeuwse stedenbouwkundige planning van Sri Lanka. Op weg naar de top kan men de beroemde Sigiriya fresco's van de vrouwen met wespvormige taille observeren, ze staan te midden van de wildernis en oude ruïnes. De vlakke, beglaasde 'spiegelwand ' ligt op een steenworp afstand en heeft de uitdrukkingen van oude bezoekers verzegeld, geïnspireerd door de levendige fresco's. De Sigiriya-beklimming duurt ongeveer 1,5 tot 2,5 uur, afhankelijk van het tempo waarop je stijgt.
Het Pidurangala-klooster bevindt zich in de nabijheid van het wonderlijke Sigiriya-rotsfort. Pidurangala was eens een koninklijke tempel die ongeveer 500 monniken beschermde, opererend onder het patronaat van de middeleeuwse koning Kashyapa - de heerser van Sigiriya.
Accommodatie: overnachting in Kassapa Lion Rock (standaardkamer)
Maaltijden: ontbijt, diner

Dag 4: Sigiriya - Polonnaruwa

Vanmorgen ga je op weg naar een ander Koninkrijk in de culturele driehoek, Polonnaruwa.
Ooit de site van Sri Lanka's tweede middeleeuwse hoofdstad; Polonnaruwa betoverd haar bezoekers met een tijdloze afspiegeling van de glorieuze geschiedenis van het land.
De schilderachtige landschappen bezaaid met archeologische vindplaatsen zijn allemaal goed bewaard gebleven en liggen aan de oostkust van het oude, door de mens gemaakte meer, Parakrama Samudraya (letterlijke vertaling: zee van Parakrama). Peddelen rond de sites is de beste manier om ze te observeren en hun verouderde glorie te waarderen omdat de sites een beetje te overweldigend zijn om te voet te verkennen.
Daarna keer je terug naar het hotel en breng je de middag door met ontspannen en genieten van de natuur om je heen.
In de avond rond 19:00 uur ga je op zoek naar de ongrijpbare grijze slanke lori, een zoogdier uit de familie van de loriachtigen, verborgen in het struikgewas. Bekend om zijn uitstekende ogen en wendbare ledematen, de Loris zoeken naar insecten en bessen boven de bomen, op een maanverlicht pad dat zorgvuldig is ontworpen voor de bezoekers om dit zeldzame schepsel in zijn natuurlijke habitat te kunnen observeren. Een rustige avondwandeling, begeleid door een natuurliefhebber, brengt je via beekjes en bamboe bruggen naar het Loris informatiecentrum. Uitgerust met onschadelijke rood-lichtstralende koplampen, die de karakteristieke ogen van de resident Loris populatie reflecteren, kan de stille zoektocht misschien worden beloond met een close-up ontmoeting van deze vluchtige diersoorten.
Accommodatie: Kassapa Lions rock (standaard kamer)
Maaltijden: ontbijt, diner

Dag 5: Sigiriya - Kandy - Gampola

Vroege start vandaag, je begint je reis richting het heuvelland. Bij aankomst geniet je van een rondleiding door de stad Kandy.
Bezoek de tempel gelegen in het hart van de stad Kandy. Sri Dalada Maligawa of de tempel van de Heilige tand relikwie is een boeddhistische tempel, gelegen in het Koninklijk Paleis complex van het voormalige Koninkrijk van Kandy, die het relikwie van de tand van de Boeddha herbergt. Binnen de muur staat de oude tempel majestueus omringd door een gracht, het gouden dak glimmend in het zonlicht, terwijl in het wit geklede pelgrims de Heilige tand van Lord Buddha vereren. De tand relikwie is geplaatst binnen zeven gouden kisten en de pelgrims zijn alleen toegestaan om de kistjes op een paar meter afstand van het altaar te bekijken.
De huidige tempel werd voornamelijk gebouwd onder Kandyan koningen van 1687 tot 1707. De tempel decoratie van houten en ivoren houtsnijwerk en uitgebreide fresco's dragen de sterke tekens van Kandyan Artist-stijlen. 
Afgezien van de oude monumenten, zijn de heerlijke wirwar van antiekwinkels en de bruisende markt zeker ook plaatsen om te bezoeken. Daarna ga je verder naar Gampola.
Accommodatie: Overnachting in The Kirinda Walauwa (Standaard Kamer)
Maaltijden: ontbijt, dinner

Dag 6: Gampolla, verken het dorpsleven

Na de thee rond 07:15 uur, begin je met een dorpswandeling tussen de velden en ga je naar de traditionele dorpsbakkerij, deze bakkerij voorziet het ganse dorp met een oven, gemaakt uit klei. Je kan proeven van de ontbijtbroodjes of "malu paan" ( visbroodje). Dan keer je terug naar The Kirinda Walauwa en na een korte rustpauze, ga je per Tuk Tuk door naar de lokale markt van Gampola (ongeveer 5 km, 15 minuten rijden) om het dorpsleven te verkennen. Ontdek en ervaar het leven van verschillende groenteverkopers, visverkopers en fruitkraampjes.

Keer terug naar de Kirinda Walauwa voor de kookdemonstratie waar de gasten kunnen deelnemen aan de traditionele manier van de Sri Lankaanse keuken. (Gasten worden betrokken bij het wassen van de rijst, schrapen van kokosnoot, het uitpakken van de kokosmelk, snijden van groenten en het mengen van de specerijen zoals chillie poeder, curry poeder, peper, saffraan etc., ui hakken, knoflook en curry blaadjes toevoegen, en tenslotte alles koken op de haard).
'S avonds kan je genieten van een kopje thee met traditionele Sri Lankaanse zoete vleeswaren.
Rond 05:15 kan je naar de Kirinda Viharaya tempel gaan, dit is de tempel van het dorp (10 minuten lopen) en omstreeks  6 pm kan je het offermoment aanschouwen, waarbij vloeibaar voedsel of "Gilanpasa" aan Lord Buddha geofferd wordt.
(Dit is een zeer oude tempel met mooie schilderijen en standbeelden gerelateerd aan het boeddhisme, gebouwd door onze voorouders die tot de Walauwa behoren.)
Accommodatie: Overnachting in The Kirinda Walauwa (Standaard Kamer)
Maaltijden: ontbijt, dinner

Dag 7: Gampaha - Belihuloya

Geniet van een rustige ochtend. Rond 11 am ga je naar het treinstation Gampola om de meest magische treinreis door het theelandschap van Sri Lanka te maken. Dit is een  fantastische manier om Sri Lanka's heuveldorpjes en theelandschappen te zien alsook het dagelijkse leven van de lokale bevolking.
(Bevestiging van het treinkaartje 14 dagen vóór de datum van de treinreis. We kunnen de tickets van de tweede klasse niet bevestigen, de tickets worden uitgegeven met beperkte slots, op basis van " first come, first serve" en slechts 14 dagen voorafgaand aan de reis. We zullen opnieuw bevestigen of deze service dichter bij de reisdatum beschikbaar is of niet.)
De chauffeur draagt zorg voor je bagage(s) en ontmoet je aan het andere eind, zorgenloos reizen dus!
Aankomst in Haputhale! Sri Lanka is bezaaid met vele prachtige panoramische uitzichten, maar Haputhale biedt zeker het mooiste uitzicht!
Ga verder met een mooie rit door het prachtige Heuvelland van Sri Lanka en arriveer in Belihuloya. Belihuloya is een plaats in het district Ratnapura in de provincie Sabaragamuwa in Sri Lanka. Het is ongeveer 150 kilometer ten zuidoosten van Colombo en ligt op een hoogte van 616 meter boven zeeniveau.
Check-in bij River Garden, genesteld temidden van de prachtige omgeving van Belihuloya in Sri Lanka's Heuvelland, en perfect in harmonie met de natuur. Met de Horton Plains bergketen op de achtergrond is dit de perfecte bestemming voor een huwelijksreis. Belihuloya biedt avontuur om elke hoek, van bergbeklimmen tot kanoën tot sightseeing in het verbazingwekkende Heuvelland van Sri Lanka. Tot de hoogtepunten behoren oa schilderachtige watervallen, historische bezienswaardigheden en natuur wandelpaden die tot de beste ter wereld behoren.
Overnachting: River Garden (Chalet)
Maaltijden: ontbijt, diner

Dag 8: Belihuloya, geniet van de natuur en dieren in het wild

Vandaag neem je een fietspad vanuit het River Garden Resort en fiets je ongeveer 300m richting Colombo op de hoofdweg & dan sla je linksaf richting Seelogama Village, zo kan je de ongecompliceerde manier van het dorpsleven observeren tijdens het fietsen naar de Feldspar Quarry (een steengroeve voor export) waar de rit echt begint.
Deze tocht gaat meestal door rijstvelden en de "The Worlds End Mountain" is zichtbaar aan je linkerzijde tijdens deze 3 km lange tocht. Sommige delen van het parcours zijn op geasfalteerde wegen, maar het grootste deel van de rit is op grindwegen. Meestal bergafwaarts en plat, maar ook met een paar beklimmingen. (beoordeeld als een makkelijk parcours). Een steile afdaling van ongeveer 300m brengt je bij de Belihul Oya rivier. Fietsers moeten op bepaalde plaatsen afstappen, zodra je de rivier bereikt & afhankelijk van het waterpeil, moet je even wandelen met de fiets in de hand.
Ongeveer 300m verderop, waar je het Samanalawewa reservoir voor de eerste keer zal zien, kom je bij een verlaten, weggespoelde geasfalteerde weg die je op zijn beurt brengt naar de Kinchigune Eco Lodge. Je kan zelf kiezen of je wil fieten of liever afstapt op dit stukje van de rit, afhankelijk van je eigen ervaring en vaardigheid.
Vanaf het eerste uitzichtpunt van het reservoir, is het pad gedurende 400m langs een ruwe, weggespoelde smalle weg (dit stuk staat soms onder water wanneer het waterniveau in het reservoir stijgt en dan zal er een alternatieve route gekozen worden) en na een klim van 300m langs een steile geasfalteerde weg kom je aan bij de Eco Lodge.  Versnaperingen zullen klaar staan bij de Eco Lodge en de fietsers kunnen even uitblazen en genieten van de rustige omgeving.
Begin opnieuw te fietsen en rij ongeveer 1,5 km bergopwaarts op een geasfalteerde weg naar het dorp Pambahinna, waar je een kruising tegenkomt die leidt naar een grindweg in de buurt van een Bo-boom, ga ongeveer 5km door het dorp en dan bereik je de Pambahinna Kumbalgama-weg. Deze specifieke kruising heet  "Olatenna " & tijdens een deel van het parcours zal je nieuwe ontwikkelingen zien die plaatsvinden in dit landelijk dorp als gevolg van moderne invloeden.
Sla rechtsaf richting Kumbalgama en rij ongeveer 2 km naar het knooppunt Ambalantenna op de Kosgama-weg, waar je het meest pittoreske stuk van deze fietstocht zal tegenkomen! Je slaat vervolgens linksaf van deze kruising naar een grindweg [Kosgama Road] en je zal een weelderige groene vegetatie aan beide zijden zien. Na een rit van ongeveer 1 km, heuvelafwaarts en met enkele bochten te bedwingen, moet je nog eens ongeveer 700m fietsen en dan kom je aan in een klein dorp met een paar geïsoleerde huizen & nog eens 300m verderop is de volgende halte voor verfrissingen.
Vervolg de rit voor ongeveer 2,3 km (zowel bergop als bergaf) tot aan de kleine Kosgama dorpsschool. Hier zijn maar zeer weinig kinderen in deze school aangezien de faciliteiten zeer basic zijn. Als het een schooldag is, kun je de school eventueel een bezoek brengen, mits de toestemming van de schooldirecteur.
Een andere 2km fietsen, meestal bergopwaarts, brengt je bij de rivier de Kosgama. Zet je schrap voor de langste steile klim van bijna 4,5 km bergopwaarts op een smalle geasfalteerde weg naar de A4 hoofdweg op de Marangahawela Junction. Tijdens dit stuk zie je een dennenplantage alsook prachtige bergketens op je linkerzijde. De fietsers kunnen dan de 11 km bergafwaarts terug naar River Garden Resort fietsen en genieten van de adembenemende landschappen rondom zoals de Surathali Elle (water Fall), waar je een stop kan maken.
Fietstocht: ongeveer 30 km en geschatte duurtijd is 5 uur ( bij benadering)
Overnachting: The River Garden (chalet)
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dag 10: Colombo, vertrek

Het is tijd om het eiland Serendipity te verlaten, met een rugzak vol aan mooie herinneringen. Je wordt opgehaald bij Lake Lodge voor een transfer naar de luchthaven.
Maaltijden: ontbijt
Hotels:
Negombo: Villa Hundira (Deluxe room)
Habarana: Elephant Watch Hut (Watch Hut)
Sigiriya: Kassapa Lion Rock (Standard Room)
Gampola: The Kirinda Walawwa (Standard Room)
Belihuloya: River Garden (Chalet)
Colombo: Lake Lodge (Deluxe Room)

Opmerking: Aangeboden hotels afhankelijk van beschikbaarheid. Indien niet beschikbaar streven we ernaar een vergelijkbare categorie aan te bieden. Kosten kunnen licht variëren.