Tour:

10 dgn kleuren van Sri Lanka

Colombo | 10 dagen | v.a. 1882,-
Ayubowan! Voel de levendigheid van dit eiland, laat je onderdompelen in de bedwelmende schoonheid van dit smaragdgroene eiland en geniet van een buitengewone reiservaring. Ontdek de gouden stranden van Sri Lanka, de glorieuze geschiedenis, de rijke wildernis en de bruisende wereldmensen!
 • Dag 1: Aankomst en transfer naar Negombo
 • Dag 2: Negombo, een dagje vrij
 • Dag 3: Negombo - Sigiriya - Matale
 • Dag 4: Matale - Dambulla
 • Dag 5: Matale
 • Dag 6: Matale - Kandy - Deltota
 • Dag 7: Deltota, theewandeling
 • Dag 8: Deltota - Bentota
 • Dag 9: Bentota - Galle
 • Dag 10: Bentota, transfer naar de luchthaven

Prijs (2 personen)
2152,- p.p.
Prijs (3 personen)
1995,- p.p.
Prijs (4 personen)
1926,- p.p.
Prijs (5 personen)
1882,- p.p.
Vertrek
dagelijks
Inclusief
 • Accommodatie in dubbele kamer met eigen badkamer
 • Maaltijden zijn zoals vermeld in het programma
 • Transfers en rondleidingen met lokale Engelssprekende chauffeurgids in een privévoertuig met airconditioning
 • Meet & Greet-service op de luchthaven
 • Drinkbaar water voorzien bij transfers
Niet inbegrepen:
Internationale vlucht van / naar Sri Lanka (afzonderlijk vermeld, indien aangevraagd)
Binnenlandse vluchttarieven (afzonderlijk vermeld, indien aangevraagd)
Optionele rondleidingen
Vroege check-in en late check-out bij hotels, indien niet vermeld in het programma
Elektronische reisvergunning voor visa bij aankomst (Let op: voor nationaliteiten is een ETA verplicht naast inwoners van de republieken Singapore en de Malediven)
Verplichte galadiners tijdens feestelijke seizoenen en hoogseizoenstoeslagen, die tijdens het reserveren worden geadviseerd
Drankjes bij de maaltijden
Maaltijden en diensten anders dan vermeld in het programma
Persoonlijke uitgaven, zoals drankjes, souvenirs, wasserij, camerakosten, communicatie, portokosten, fooien etc.
Persoonlijke reisverzekering
Toeslagen voor Kerst en Oud en Nieuw


Prijzen verschillen van maand tot maand. Meer details op aanvraag.
Prijs geldig tot 30.04.2020.


Duur

Dag 1: Aankomst en transfer naar Negombo

Je arriveert op een paradijselijk eiland en maakt kennis met je chauffeur-gids, die tijdens je reis bij de groep zal blijven.
Bij aankomst is er meteen een transfer naar je eerste verblijf in Negombo, op een klein eindje rijden van de luchthaven.
Na deze lange vlucht kan je de rest van de dag ontspannen en rustig herstellen voordat je aan de volgende dagen begint, die zeker gevuld zullen zijn met veel activiteiten en spannende ervaringen.
Accommodatie: Overnachting in Villa Hundira (Deluxe kamers)
Maaltijden: nee

Dag 2: Negombo, een dagje vrij

Volledige dag ter vrije besteding.
Optioneel: geniet van een boottocht langs de Nederlandse grachten en een rondleiding door de stad in Negombo. Tijdens de Nederlandse tijd was dit een van de belangrijkste plekken van de transportroute van het land, maar vandaag wordt het kanaal dat meer dan 60 mijl lang is, gebruikt door de lokale vissers om de zee in te gaan. Hoewel het het Nederlandse kanaal wordt genoemd, werd het in de 17e eeuw gebouwd door de Portugezen en later voltooid door de Nederlanders.
Accommodatie: Overnachting in Villa Hundira (Deluxe kamer)
Maaltijden: ontbijt

Dag 3: Negombo - Sigiriya - Matale

Na een ontspannen ontbijt vervolg je je weg naar Matale en onderweg bezoek je een ananasplantage. En-route bezoek je Sigiriya en 's avonds beklim je het Rotsfort Sigiriya. Sigiriya, het prachtige rotsfort dat ook wel bekend staat als Lion Rock, is een zeldzaam juweel onder de vele schatten in Sri Lanka. De site was het domein van koning Kashyapa, wiens doel was om een onaantastbaar Fort te bouwen met daarin, een hemels onderkomen.
De zware klim van 1200 voetstappen stijgt uit boven de droge vlaktes van de wijk Dambulla,  en eindigt met het meest schilderachtige uitzicht op de smaragdgroene vlakten en de groene dorpjes eronder. 
De schematische inrichting van de oude stad binnen het Fort verwondert zijn bezoekers, met de grandeur en complexiteit van de 5e eeuwse stedenbouwkundige planning van Sri Lanka. Op weg naar de top kan men de beroemde Sigiriya fresco's van de vrouwen met wespvormige taille observeren, ze staan te midden van de wildernis en oude ruïnes. De vlakke, beglaasde 'spiegelwand ' ligt op een steenworp afstand en heeft de uitdrukkingen van oude bezoekers verzegeld, geïnspireerd door de levendige fresco's. De Sigiriya-beklimming duurt ongeveer 1,5 tot 2,5 uur, afhankelijk van het tempo waarop je stijgt.
Nadien ga je naar Jim's Farm Villa. Jim's Farm Villa is een paradijs voor vogelliefhebbers. Volgens de gasten en het personeel zijn er meer dan 74 soorten gespot op de boerderij en in aangrenzende rijstvelden, waaronder de hangende papegaai. Je kan relaxen bij het zwembad of genieten van de vele andere activiteiten.
Overnachting: overnachting in Jim's Farm Villa (standaard kamer)
Maaltijden: ontbijt, diner

Dag 4: Matale - Dambulla

Na een ontspannen ontbijt vervolg je je weg naar de grottentempel van Dambulla, gelegene in het Matale district. Dambulla is een deel van de culturele driehoek en is de thuisbasis van het grootste en goed bewaard gebleven rotsgrot tempelcomplex dat bovenop een massieve heuvel aan de rand van de stad ligt. Het Dambulla Tempelcomplex is een van de acht UNESCO-werelderfgoedlocaties in het land en staat bekend om zijn unieke muurschilderingen en sculpturen. Deze site zal vooral historische kunstliefhebbers interesseren, want vijf van de grotten vertonen oude sculpturen en schilderijen die het leven van Lord Buddha afbeelden.
Iemand met een gemiddelde conditie kan de klim in ongeveer 30 minuten doen, in een rustig tempo. Gezien het tropische klimaat van het land is de site het best te bezoeken tijdens de vroege ochtend of in late namiddag om de middaghitte te vermijden. Je wordt begeleid tijdens de hele klim ( 200 stappen). Het is belangrijk op te merken dat je bij het binnengaan van binnenkamers blootsvoets moet zijn en bescheiden gekleed moet zijn in kleding die schouders en knieën bedekken.
Overnachting: overnachting in Jim's Farm Villa (standaard kamer)
Maaltijden: ontbijt, diner

Dag 5: Matale

Geniet nog van een mooie dag op deze prachtige plek. Als je interesse hebt, kan je de activiteiten op de boerderij van naderbij bekijken.
Als je de omgeving buiten de boerderij wil verkennen, kunnen ze een tuk-tuk-tour door het lokale dorp regelen om de drukte en hectiek van het Srilankaanse dorpsleven, het kloppend hart van het land, te ervaren.
Er zijn 3 boeddhistische tempels in de buurt, waar een lokale priester graag een overzicht van het boeddhisme in Sri Lanka zal geven, plus zijn traditionele zegen. De rest van de dag ben je vrij.

Optionele activiteiten:
Vooraf reserveren tegen een extra kost, een halve dag Safari in Minneriya National park (beste tijd mei tot oktober)

Geniet van een Safari in Minneriya National Park: Minneriya, gelegen in de Backwoods van de noordelijke centrale provincie is de thuisbasis van het beroemde Minneriya National Park dat een aantal van de grootste Wildlife schatten van dit paradijselijke eiland herbergt.
Het Park, gevoed door een oude door de mens gemaakte tank, biedt onderdak voor groepen van apen, herten, evenals luipaarden, olifanten en vogel koppels, waaronder kleine aalscholvers en geschilderde ooievaars om er maar een paar te noemen.
Als je vanaf mei tot september een bezoek brengt aan het Park, kan je getuige zijn van een van 's werelds grootste Natuurspektakel-Minneriya Elephant Gathering. Terwijl het droge seizoen nadert, migreren olifanten van de aangrenzende parken Kaudulla en Eco Park naar Minneriya Park, op zoek naar water en voor de fokkerij.
Dus mis je kans niet om de grootste olifanten bijeenkomst van Sri Lanka te zien.
(Rijtijd van Jim's Farm Villa naar Minneriya  is ongeveer 1u45 mins, enkele reis)
Overnachting: overnachting in Jim's Farm Villa (standaard kamer)
Maaltijden: ontbijt, diner

Dag 6: Matale - Kandy - Deltota

Vanmorgen ga je verder naar Kandy. Je komt aan in Kandy, de hoofdstad van het heuvelland. Het was de laatste hoofdstad van het tijdperk van de oude koningen in Sri Lanka en staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Geniet van een wandeling rond het meer en krijg een gevoel van deze bruisende stad. Als je er interesse in hebt, bezoek dan zeker de lokale markten. Bezoek de Tempel van de Heilige Tand, gelegen in het hart van Kandy, vlak voor de groene wateren van de Nuwara Wewa, de witgekalkte muren van de tempel met de vorm van een wolkvormig dak omringen het tempelterrein. Binnen de muur staat de oude tempel majestueus omringd door een gracht. Zijn gouden dak glanst in het zonlicht als witgeklede pelgrims met lotusbloesems zich verzamelen om het heilige gebit van Boeddha te bewonderen. De tempel is dagelijks geopend tot 20.00 uur. Alle mannen en vrouwen moeten een lange broek of rok dragen die de benen bedekken. Als je een korte rok of broek draagt, geen probleem! Je kan een sarong lenen, die tijdens het bezoek moet worden gedragen. Om echt een gevoel te krijgen voor het ritueel, de traditie en het belang van deze plek, plan je bezoek tijdens een Pooja, oftewel 'Tevava', wat een dienst betekent. Dit wordt dagelijks op vaste tijden van de dag in de ochtend, middag en avond uitgevoerd. Vervolg daarna de schilderachtige heuvel van Kandy tot je aankomt op Taylor's Hill.
Accommodatie: Overnachting in Taylor's Hill - Pattiyagama
Maaltijden: ontbijt, diner

Dag 7: Deltota, theewandeling

Geniet deze ochtend van een theetour, georganiseerd door Taylor's Hills. De Loolecondera Theefabriek Sri Lanka, die aan Taylors Hill grenst, is de eerste theefabriek van het land, opgezet door James Taylor; het hotel werd naar hem genoemd.  Het landgoed is een betoverende en unieke ervaring voor bezoekers, die de belangrijke en vitale geschiedenis van thee in Ceylon vertegenwoordigt, vanaf het begin. Thee werd een belangrijk product voor Sri Lanka in het midden van de 19e eeuw. James Taylor had een indrukwekkende carrière bij de Loolecondera Theefabriek in Sri Lanka, waar hij het bevel voerde over de medewerkers van het landgoed nadat hij in 1852 in Ceylon was aangekomen. Bij zijn dood werd de kist gedragen door 24 mannen voor 34 km naar het kerkhof bij Kandy, en vele anderen volgden, ze noemden hem "Sami Dorai" (de meester die God is).
Als je meer actief wilt zijn, zijn er fietsen beschikbaar en kun je genieten van het platteland, de mensen en de geluiden rondom je heen. Dit is de beste manier om te genieten van de eigenaardigheden en de schoonheid van Sri Lanka en je zult er een blijvende indruk aan overhouden.
Accommodatie: Overnachting in Taylor's Hill - Pattiyagama
Maaltijden: ontbijt, diner

Dag 8: Deltota - Bentota

Na het ontbijt ga je naar Bentota, de rest van de dag ben je vrij.
Bentota is gelegen langs de zuidelijke kustlijn op ongeveer 60 km afstand van Colombo. De prachtige stranden, bekend om de beste stranden aan de West kust om te duiken, snorkelen, windsurfen of een jetski te huren, zijn de trots van deze kleine stad.
Rijtijd vandaag ongeveer 5 uur 10 minuten.
Accommodatie: Rock Villa (Superior room)
Maaltijden: ontbijt

Dag 9: Bentota - Galle

In de ochtend ga je naar de historische stad Galle: geniet van een Fietstocht in de buitenwijken van Galle om het lokale leven op te snuiven.
Geniet vanmorgen van een rustig, 12 km lang fietspad in de binnenmuren van Galle. Je begint en eindigt bij het Wijaya-strand, je fietst langs weelderige groene rijstvelden met een kort bezoek aan een kokosnoottuin, waar je een koningskokosnoot krijgt om de dorst te lessen. Je kan lunchen binnen de muren van het fort ( niet inbegrepen).
Na de middag maak je een wandeling door Fort Galle. De belangrijkste attractie van Galle is ongetwijfeld het oude fort, dat de bezoeker ogenblikkelijk terugbrengt naar het Nederlandse koloniale tijdperk. Koester de schilderachtige uitzichten en de aanblik van een rijke geschiedenis tijdens een wandeling door de smalle straatjes, geniet van een maaltijd van een van de interessante restaurants of genieten van de koele zeebries.
Wandelen is de beste manier om een snel inzicht te krijgen in deze UNESCO-werelderfgoedlocatie. Van architectuur, cultuur tot mensen, deze wandeling raakt alle aspecten die het fort het beste omschrijven en beschrijven.
De wandelsessie belicht de koloniale geschiedenis, het effect ervan op de Srilankaanse bevolking, de komedie die de kolonisatie omringt, gedetailleerde inzichten over de geschiedenis van het fort en hoe het zich heeft ontwikkeld tot de levende site die het is, met ambachten en handel en dit alles eindigt met de perfecte ijsthee/ijsje in het fort. Keer terug naar Bentota.
Accommodatie: Rock Villa (Superior room)
Maaltijden: ontbijt

Dag 10: Bentota, transfer naar de luchthaven

Het is tijd om het eiland Serendipity te verlaten,  je schat aan herinneringen neem je met je mee! Je wordt opgehaald in het hotel voor een transfer naar de luchthaven.
Maaltijden: ontbijt
Hotels:
Negombo: Overnight at Villa Hundira (Deluxe rooms)
Matale: Overnight stay at Jim’s Farm Villa (Standard room)
Deltota: Overnight at Taylor’s Hill (Loolecondera room)
Bentota: Overnight at Rock Villa (Superior room)

Opmerking: Aangeboden hotels afhankelijk van beschikbaarheid. Indien niet beschikbaar streven we ernaar een vergelijkbare categorie aan te bieden. Kosten kunnen licht variëren.