Visum Singapore


Paspoorthouders van de meeste Europese landen (waaronder Nederland) hebben geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Je ontvangt een 'bezoekerspas' stempel in je paspoort.

Je moet je melden bij immigratie na aankomst in Singapore. Je moet aan de volgende basisvereisten voldoen:
  • een paspoort dat minimaal zes maanden geldig is
  • voldoende geld hebben voor de duur van je beoogde verblijf
  • een ingevuld aankomst- en vertrekformulier (krijg je in het vliegtuig)
  • een geldig Singapore visum (zie visumvereisten - voor Nederlanders meestal niet nodig)
  • een bevestigd doorreis- of retourticket (indien van toepassing)
  • bewijs dat je naar je volgende bestemming kunt vliegen (bijvoorbeeld een visum)
  • een vaccinatiecertificaat tegen gele koorts, indien van toepassing
  • Klik hier voor meer informatie over Visa Free Transit Facility.

Als je verblijf wordt toegekend, ontvang je een 'bezoekerspas' (stempel) die de toegekende verblijfsperiode aangeeft.  In Singapore mag je geen zakelijke, professionele of betaalde arbeidsactiviteiten uitoefenen.

'Overstay' is een strafbare overtreding in Singapore. Als je langer wilt blijven dan je bezoekerspas, kun je online verlenging aanvragen via de e-Service of naar het Visitor Services Center gaan voordat je bezoekerspas verloopt. Aanvragen voor verlenging van het verblijf moeten nog worden goedgekeurd.

Paspoort


Je paspoort moet minstens 6 maanden geldig zijn.