Inentingen - Vaccinaties Myanmar


Er zijn geen verplichte vaccinaties, maar het is aan te raden om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen malaria. Wij raden aan advies te vragen aan je arts of lokale GG&GD. Wanneer je weinig tijd hebt of het handig of prettig vindt om je inentingen thuis of op kantoor te laten doen, is de website www.thuisvaccinatie.nl een aanrader.

Medicijnen zijn niet op grote schaal beschikbaar en je kunt het beste alle benodigde medicatie meebrengen in je handbagage. Als je veel medicijnen moet meenemen, is het raadzaam een brief van je arts mee te nemen, waaruit blijkt dat geneesmiddelen nodig zijn voor persoonlijk gebruik. Neem voldoende muggenmelk mee, met name voor gebruik in de avonduren. Myanmar heeft een tropisch klimaat, zonnebrandcrème wordt aanbevolen, in het bijzonder voor een boottocht op het Inle Lake of op het strand. Een reservebril is ook handig. Het is erg warm in Myanmar. Zorg dat je voldoende drinkt en niet uitdroogt !

Medische hulp van internationale standaard is nog niet op grote schaal beschikbaar. De volgende kliniek wordt beschouwd als betrouwbaar voor medische hulp:

SOS International Clinic Yangon
Dusit Inya Lake Resort
37 Kaba Aye Pagoda Road
Yangon
Tel: +95 1 657 922
Fax: +95 1 667 866
E-mail: reception.ygn@internationalsos.com

De omvang van de verzekeringsdekking in Myanmar varieert sterk naar westerse normen. Denk er over na om eventueel zelf een kortlopende ziektekosten en ongevallenverzekering af te sluiten voordat je op reis gaat. Lokale ziekenhuiszorg is basic, elke zwaargewonde toerist zal medische evacuatie naar ofwel Singapore of Bangkok vereisen. Omdat medische evacuaties zeer kostbaar kunnen zijn, adviseren wij een uitgebreide verzekering af te sluiten, die kosten van een medische evacuatie en latere medische zorg dekt.


.
In de tropen is het belangrijk dat je voorzorgsmaatregelen neemt. Pak voldoende anti-insecten produkten in met DEET erin en smeer je hier regelmatig mee in. Vergeet niet zonnebrand mee te nemen, dit is niet makkelijk verkrijgbaar ! Vind je anti-insectproducten tropen reisartikelen online.