Geld

De officiële munt van Laos is de Kip (LAK) en de volgende bankbiljetten zijn in omloop: 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000 en 100.000 Kip. Je hebt snel een aardige portemonnaie vol.

Omdat de Laotiaanse Kip niet uitgevoerd mag worden, is deze niet in het buitenland verkrijgbaar.


Hoe kom je aan geld in Laos

pinnen geldautomaat
De makkelijkste manier om aan geld te komen is pinnen. In de meeste toeristische gebieden zijn er geldautomaten te vinden. Vaak is het bedrag dat ineens gepind kan worden beperkt, dus hou daar rekening mee. In afgelegen gebieden is het moeilijker om te pinnen.

wisselen geld
De beste valuta om te gebruiken bij het ​​uitwisselen van geld zijn: US Dollars, Euro's en Thaise Baht. Dit kun je doen bij de bank, luchthaven, of aan een buitenlandse wisselkantoor.

creditcard
VISA wordt het meest geaccepteerd, maar ook met MASTERCARD kun je meestal terecht, soms met American Express. m.n. in toeristische gebieden, in hotels, betere restaurants en winkels. Vaak wordt een pincode gevraagd en soms moet je 3% toeslag betalen.
 

Uiteraard is de koers aan fluctuatie onderhevig, globale koers:
LAK 100.000  ≈  EUR 10,-
LAK 1.000.000 (1 miljoen) ≈ EUR 100,-
Bij steeds meer banken in Nederland moet je van te voren aangeven dat je je pas buiten Europa wilt gebruiken (maatregelen tegen frauduleus gebruik).
De veiligste plek om je geld en creditcards te bewaren is op je lichaam onder je kleding. Er zijn veel 'onzichtbare' tasjes te verkrijgen, zodat je onbezorgd op vakantie kunt.