Zuid LaosPakse

Pakse is een rustig stadje aan de Mekong met een aantal tempels en een grote markt (Dao Heuang). Pakse wordt vooral gebruikt als uitvalsbasis  naar Champasak, het Bolaven plateau of verder zuidwaarts naar Si Phan Don, het 'Vierduizend Eilanden' gebied tegen de grens met Cambodja. Ook is het het vertrekpunt voor een aantal avontuurlijke excursies in de jungle.

Vanuit Pakse is er een busverbinding met Thailand (Ubon Ratchanthani) en er is een vliegveld met verbindingen binnen Laos, naar Siem Reap (Cambodja) en Ho Chi Minh City (Vietnam).


--> Bekijk hier hotels in Pakse
--> Bekijk hier dagexcursies vanuit PakseChampasak

Champasak ligt aan de oever van de Mekong tussen de rijstvelden. De stad was vroeger de hoofdstad van het Koninkrijk Champasak. Het is vooral bekend om de schitterende oude tempel Wat Phu Champasak. Dit is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Laos uit de 6e eeuw.


--> Bekijk hier hotels in ChampasakBolaven plateau

Dit hogergelegen plateau is een gebied van een spectaculaire natuurlijke schoonheid. De Fransen hebben het land gecultiveerd, waardoor het nu de 'koffie regio' is met vele koffieplantages. Dit gebied herbergt ook een aantal minderheden groeperingen, zoals de Laven, Alak, Suay en Katu. Daarnaast vind je hier dichte jungle met fantastische watervallen. De bekendste is de 120 m. hoge Tat Fane, maar er zijn nog vele andere watervallen, waar je kunt zwemmen in het blauwe water. BeenInAsia biedt een aantal avontuurlijk excursies op het Bolaven Plateau !


--> Bekijk hier excursies naar het Bolaven Plateau

--> Bekijk hier 3 dg excursies naar het Bolaven
      PlateauSi Phan Don (4000 Eilanden gebied)

Dit is het breedste gedeelte van de Mekong Rivier, een gebied waar duizenden eilandjes een fantastisch natuurgebied vormen. In het droge seizoen is dit gebied het mooiste om de bereizen, dan staat het water laag en zijn er overal zandbanken met lokale activiteiten. Dit is ook het leefgebied van de zoetwater Irrawaddy dolfijn, een heilig dier voor de Laotianen, maar niet groot meer in aantal.


--> Bekijk hier excursie naar Si Phan Don
--> Bekijk hier 3 dg excursie Si Phan Don