Tour:

Fietsen in het buitengebied van Vientiane (hele dag)

Vientiane | 1 dag | v.a. 59,-
De start van je fietstocht is slechts een korte rit van Vientiane en brengt je langs pittoreske rijstvelden. Onderweg neem je een aantal veerboten en kun je kennismaken met een Hmong dorp. Het is een andere wereld, op een paar kilometer van de hoofdstad en met de nabijgelegen Phou Khao Khoauy bergketen als fotogenieke achtergrond.
Vanuit Vientiane brengt een tuk-tuk je samen met de fietsen naar Ban Tamixay dorp, een klein dorpje achter de Dong Dok universiteitscampus. Dit dorp, op slechts 25 min. rijden, is het startpunt van je fietstocht op een verharde, nieuwe weg, met links en rechts schilderachtige rijstvelden en de bergen van de Phou Khao Khouay National Protected Area op de achtergrond.
Bij het bereiken van het River Time Resort bij de Nam Ngum rivier, heb je tijd om wat te rusten en een koud drankje te nuttigen. Je kunt je lunchpakket ophalen in de keuken van het resort en dan neem je een veerboot over de rivier, die ong. 30 min. duurt, naar Ban Thadindang, een Hmong dorp. Je kunt het dorp bekijken voordat je verder fietst langs een irrigatiekanaal op een onverharde weg temidden van een uitgestrekt gebied met rijstvelden. Als je Ban Thakai voorbij bent, ga je verder naar Ban Tontam, waar je eindelijk je verdiende picknick lunch kunt eten in de mooie "Sala" (zaal) van het dorp, prachtig gelegen aan een vijver vol met ontelbare paarse lotusbloemen en met de nabijgelegen Phou Khao Khoauy bergketen als fotogenieke achtergrond.
Na de lunch fiets je naar Ban Thakokhai om een veerboot over de Nam Ngum rivier te nemen. De eindbestemming van deze fietstocht is het Ban Pako Resort, waar je een andere boot up-stream neemt naar Ban Somesamai. Hier wacht de tuk-tuk om je terug te brengen naar Vientiane. Als de tijd het toelaat, maak je nog een korte stop bij Wat Veunphan tempel tegenover Ban Somesamai.

Prijs (2 personen)
93,- p.p.
Prijs (3 personen)
70,- p.p.
Prijs (4-5 personen)
59,- p.p.
Vertrek
dagelijks vanaf je hotel
Transfer van/naar hotel
ja
Inclusief
  • groepstour, max 10 pax
  • transfer: tuk tuk
  • mountain bike
  • lokale Engels sprekende gids
  • water
Prive tours zijn mogelijk, vraag voor meer informatie.
Inclusief maaltijd
lunch
Duur
7:30 am - 17:00 pm
Fietsen niveau: medium
Ca.:  6 uur fietsen

Breng mee: hoed, zonnebrand, muggenspray