Klimaat Cambodja

Cambodja heeft een tropisch klimt en het is warm in het grootste gedeelte van het land. Alleen in de hogergelegen gebieden van Ratanakiri en Mondulkiri blijft het iets koeler.
Vanaf februari loopt de temperatuur langszaam op, totdat in april/mei de hitte op zijn ergst is (37-40C). Vanaf mei/juni volgt de regentijd. Vaak zijn het korte en hevige buien, maar de vochtigheid is hoog met temperaturen tussen 27-35C. Sommige gebieden worden onbegaanbaar. De regentijd loopt tot eind oktober, wanneer regens wegtrekken en er een aangename temperatuur komt (20-27C).
 

Beste reistijd Cambodja

De ideale reistijd in Cambodja is van november t/m maart. Het is droog, temperaturen zijn aangenaam en wegen zijn goed begaanbaar. April, mei, juni zijn ook goed, maar je moet rekening houden met hogere temperaturen, waarop je je programma moet aanpassen.

Tonle Sap meer
Het droge seizoen en regenseizoen zijn van grote invloed op het Tonle Sap meer. Aan het einde van de regentijd is het meer 5x zo groot als in het droge seizoen. Dit heeft ook gevolgen voor wat je ziet als je een bezoek brengt aan de dorpen op het meer. Sommige programma's hebben hierdoor ook een iets andere indeling in het droge en in het natte seizoen. In het droge seizoen is het soms niet mogelijk om delen per boot af te leggen. Dit staat duidelijk aangegeven bij de excursies.
 

 
klimaat Cambodja
Voor de 10-daagse weersvoorspelling in Cambodja kun je kijken op www.weather-forecast.com

Tijdsverschil Cambodja

In Cambodja is het tijdens de zomertijd 5 uur later dan in Nederland, met wintertijd is dat 6 uur