Inentingen - Vaccinaties Cambodja

Voor een reis naar Cambodja worden inentingen geadviseerd. Er zijn malaria gebieden in Cambodja, vnl. in het regenseizoen en in de jungle gebieden. Welke vaccinaties jij nodig hebt, kun je het beste met je arts of lokale GG&GD bespreken. Wanneer je weinig tijd hebt of het handig of prettig vindt om je inentingen thuis of op kantoor te laten doen, is de website www.thuisvaccinatie.nl een aanrader.


Dokters in Cambodja

Mocht je onverhoopt een arts ter plaatse nodig hebben, ga dan bij voorkeur naar een privé kliniek vanwege de hygiënische standaarden. Sluit een goede reisziektekostenverzekering af. Als je echt iets hebt, is de kans groot dat je naar Bangkok getransporteerd moet worden. Het is aan te raden om enkele basis medicijnen mee te nemen.

Phnom Penh
 • International S.O.S. Medical Clinic
 • 161, Street 51 (Pasteur)
  tel: (+ 855) 23 216 911  
  www.internationalsos.com

 • American Medical Center
 • Hotel Cambodiana
  Ground Floor, Suite 3
  313, Sisowath Quay
  tel: (+ 855) 23 991 863

 • Royal Ratanak Hospital
 • No.11, Street 592, Boeung Kak 2,
  Toul Kok, Phnom Phen
  tel: (+ 855) 23991 000 / 23365 555
  www.royalrattanakhospital.com

  Siem Reap
  • Royal Angkor International Hospital
   National Route #6 (Airport Road)
   Phum Kasekam
   Khum Sra Ngea
   Siem Reap - Angkor
   tel: (855) 63 761 888
   www.royalangkorhospital.com/en
In de tropen is het belangrijk dat je voorzorgsmaatregelen neemt. Pak voldoende anti-insecten produkten in met DEET erin en smeer je hier regelmatig mee in. In de betere hotels is airconditioning aanwezig of is er een klamboe, dus het is niet echt noodzakelijk er een mee te nemen. Vergeet niet zonnebrand mee te nemen, dit is niet overal even makkelijk verkrijgbaar ! Vind je tropen reisartikelen gemakkelijk online.