Zuid Cambodja
Op zo'n 3 uur rijden van Phnom Penh liggen Kampot en Kep.Kampot


Kampot ligt aan de rivieroever, is rustiek en sfeervol, voorheen een geliefd Frans vakantieoord. Belangrijkste bezienswaardigheid zijn de grottempels.

Kep


Kep ligt aan zee en was in de jaren '30 populair als strandbestemming. Nu bieden de stranden aangenaam vertier en Rabbit Island (Koh Tonsay) is slechts een half uur met de boot. In een paar uur kun je het eiland rondlopen.

Sihanoukville


Als je de prachtige witte zandstranden wilt opzoeken, kun je het beste naar Sihanoukville gaan. Dit is de belangrijkste badplaats van Cambodja. Geen charmante oude stad, wel tropische baaien met blauw water en veel vertier. Voor de kust van Sihanoukville liggen 20 onaangetaste tropische eilanden, paradijsjes. Een van de mooiste stranden is Southwestern beach op het eiland Koh Rong (2-3 uur varen) en Sokha beach en Otres beach in Sihanoukville.

Koh Kong en Kardamongebergte


In het Zuid Westen van Cambodja biedt wildernis, riviertjes en watervallen en is uitstekend voor de avontuurlijk toerist.

Koh Kong Island


Dit ligt voor de kust en is een tropisch paradijs. Er is geen regelmatig vervoer naar het eiland, maar wel te regelen in Koh Kong.


--> Bekijk hier hotels in Zuid Cambodja
--> Bekijk hier excursies in Zuid Cambodja

--> Bekijk hier een meerdaagse reis naar het Kardamongebergte