Cambodja reizen met kinderen


Je kunt prima met kinderen reizen door Cambodja. Het is veilig, afstanden zijn te overzien, er is veel te beleven en mensen zijn kindvriendelijk. Waarom wachten met reizen tot de kinderen groot zijn? Vanaf een jaar of 6 kunnen ze prima meedoen. Kinderen genieten van cultuurverschillen en merken hele andere dingen op dan volwassenen. Natuurlijk moet je het tempo een beetje aanpassen aan de kinderen.

In Cambodja is het tijdens de zomertijd 5 uur later dan in Nederland, tijdens wintertijd is dat 6 uur.
Plan daarom de eerste 2 dagen niet te veel vanwege de jetlag en kies hotels met een zwembad. Het is heerlijk als ze op het eind van de dag een duik in het zwembad kunnen nemen. Veel hotels hebben familiekamers of ‘connecting doors’.

Het is leuk om speciale activiteiten op te nemen in het programma. Met kinderen kun je de tempels van Angkor leuk maken door ze te bezoeken per fiets, ze kunnen op een olifant zitten en ze kunnen hun fantasie laten gaan in de jungle tempels. Het Tonle Sap meer is indrukwekkend als je er meet bootje over vaart. Neem wat brood en fruit mee en laat de kinderen dat uitdelen aan hun leeftijdsgenootjes in de dorpjes. Een bijzondere ervaring voor ze !

Een ritje maken op de 'bamboetrein' in Battambang is een belevenis voor jong en oud !
Alleen de Killing Fields bij Phnom Penh zijn minder geschikt voor kinderen.  Maar lekker uitrusten aan het strand of avontuur beleven in de jungle zijn wel weer prachtig om te doen.

Hieronder hebben we een 'kinder' selectie gemaakt uit ons programma.

Siem Reap countryside per Vespa (hele dag)

Deze tour vertelt je alles over het ware Cambodjaanse platteland, bekeken van achterop een Vespa scooter. Door interactie met Cambodjanen zie je hoe ze dagelijks gebruik maken van hun omgeving. Deze dagtour is off the beaten track, dus je zult merken dat er zelden een andere toerist in zicht is.

v.a. 85,-

» Meer informatie
Boeken

Angkor Tour per Vespa (hele dag)

Als je niet alleen de wereldberoemde tempels wilt zien, maar ook een indruk wilt hebben van het leven zoals het nu is in Angkor Wat, dan is deze tour is een must. De oprichtster Akim verbindt de must-sees met haar leven, ze groeide op in een klooster op het terrein van het majestueuze Angkor.

v.a. 112,-

» Meer informatie
Boeken

De fantastische tempels per fiets (hele dag)

Wat is er leuker om van tempel naar tempel te gaan op de fiets? Je fietst eerst naar de hoofdtempel: Angkor Wat. Je vervolgt naar de belangrijkste tempels binnen Angkor Thom: Bayon tempel, Olifantenterras, Terras van de Leprakoning, Death Gate en Victory Gate. De mysterieuze tempel Ta Prohm ontbreekt niet.

v.a. 41,-

» Meer informatie
Boeken

Landelijke fietstocht (halve dag)

Ontdek het leven op het platteland. Je fietst op grotendeels smalle, onverharde paden door het schilderachtige platteland en vriendelijke dorpjes, waar de kinderen je verwelkomen met een 'hello' vanuit elke hoek. We bezoeken palmwijn en suiker productie, eventueel manden vlechten, rijst landbouw en allerlei bruisende activiteiten.

v.a. 32,-

» Meer informatie
Boeken

Phnom Penh City Tour per tuk tuk (halve dag)

Je wordt opgehaald per tuk tuk en bezoekt de belangrijkste gebouwen van deze charmante hoofdstad: Wat Phnom, het Koninklijk Paleis, in pagode-stijl gebouwd en de Zilveren Pagode. Je eindigt met het Nationaal Museum, waar  Khmer kunst en sculpturen worden getoond.

v.a. 60,-

» Meer informatie
Boeken

Rabbit Island (hele dag)

Ontdek het prachtige en ongerepte landschap op Rabbit Island (Koh Tunsay). Je gaat met een vissersboot naar het eiland. Daar is prachtige natuur, witte zandstranden en uitstekende mogelijkheden om te zwemmen. Rust lekker uit op het strand. Voor degenen die actiever willen zijn, kun je in een half uur naar de top van een heuvel wandelen.

v.a. 70,-

» Meer informatie
Boeken

4 dagen Koh Kong ontdekken

Je verblijft in het 4 Rivers Floating Lodge in Tatai, Zuid-West Cambodja. Maak een boottocht naar de Tatai Waterval, peddel in een kajak naar een traditionele Cambodjaanse boerderij en ontmoet de kinderen in hun dorp met paalwoningen. Je kunt je reis verlengen om de Cardamon bergen te beleven.

v.a. 748,-

» Meer informatie
Boeken

3 dagen City Trilogie ( incl. gids, privévervoer)

Je rijdt over land van Phnom Penh naar Battambang, de 2e grootste stad van Cambodja. Onderweg maak je diverse tussenstops. De 2e dag beleef je Battambang om de 3e dag de tocht te vervolgen naar Siem Reap. Je gaat dit deel overland of over water, afhankelijk van het seizoen waarin je reist.

v.a. 521,-

» Meer informatie
Boeken

Fietsen naar de Eilanden in de Mekong (halve dag)

Je steekt in Phnom Penh de rivier over met de boot en fietst een heerlijke rit van 25 km door de Cham moslimgemeenschappen en over rustige weggetjes. Op de eilanden fiets je door boomgaarden en tuinderijen. Geniet van het rustige boerenland en leer over het leven van de mensen die hier wonen.

v.a. 41,-

» Meer informatie
Boeken