Verkeer in Ho Chi Minh Stad

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 26 februari 2020
Reiziger: Carla Rijnders
Ho Chi Minh Stad (HCMC) is bekend om de grote hoeveelheden brommers die er rondrijden. Op dit moment rijden er bijna 7 miljoen brommers rond! De meeste mensen die hier wonen rijden hierop aangezien het veel goedkoper is dan een auto of taxi, daarnaast ben je met een brommer veel sneller op de plaats van bestemming.

Om een brommer te kunnen rijden in HCMC heb je veel verschillende vaardigheden nodig en ook kennis van het verkeer. Het verkeer hier is namelijk anders dan in welke andere stad ter wereld! Om een goed beeld te krijgen van het verkeer moet je eens kijken naar deze video, het is echt ongelooflijk! Naast de chaos van het verkeer, is het voor een toerist niet aan te raden om de stad te verkennen met een motorbike. De voornaamste reden is dat je een Vietnamees rijbewijs moet hebben, en zonder dit ben je niet verzekerd mocht er onverhoopt iets gebeuren.

Maar hoe kun je dan als toerist dan echt deelnemen in het verkeer? Op de achterkant van een klassieke Vespa met een ervaren bestuurder! Je bezoekt de hoogtepunten of je kunt een avond food tour doen.
En deze tours zijn tegenwoordig niet alleen beschikbaar in HCMC, maar ook in Hanoi, Hoi An en Hue!
Er is niet echt een betere manier om Vietnam te ervaren.
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.