Reizend door avontuurlijk Thailand

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 5 februari 2020
Reiziger: Carla Rijnders
Droom je van een vakantie waar je kan genieten van de stad, natuur en het strandleven in iets meer dan 2 weken tijd? Dan droom je van een vakantie naar Thailand! Vooral als je mee gaat met onze 16-daagse rondreis door avontuurlijk Thailand, waar je de hoogtepunten van dit prachtige land op een andere manier kan ervaren. Je reist van Noord naar Zuid, zodat je kan genieten van alles wat dit geweldige land te bieden heeft.

Laten we beginnen bij het begin – en voor deze reis is dat Bangkok, waar je aankomt voor je 16-daagse reis. Hier zullen we deze stad gaan verkennen op alle mogelijke manieren die er maar zijn. We gebruiken een boot om de verbazingwekkende klongs te ontdekken, een skytrain om snel van het ene punt naar het andere te gaan, we lopen om alle bezienswaardigheden en geuren te vinden, en nemen een tuk tuk om Chinatown en het heerlijke eten daar te ontdekken. Natuurlijk nemen we ook de tijd in ons drukke schema om het Grand Palace te bezoeken – niet alleen de plaats waar de koning woonde en werkte, maar ook een prachtige architectuur met veel historie.
Na de drukte van deze ongelooglijke hoofdstad, vertrekken we naar Chiang Mai. Maar niet voordat we een stop maken bij de oude hoofdstad Sukhothai met zijn indrukwekkende tempelruïnes. Eenmaal aangekomen in Chiang Mai, zul je hier alle hoogtepunten van de stad zien; van de prachtige Wat Doi Suthep tempel tot de kleurrijke Waroros-markt.

Na al die tijd in steden door te hebben gebracht, word het dan nu toch echt tijd voor wat natuur, te beginnen bij de Lisu Lodge. Tijdens je ochtendwandeling alhier, breng je een bezoek aan het dorp, waar je enkele lokale families zult ontmoeten en zelfs de mogelijkheid hebt om de traditionele geneeskunde in de praktijk te zien in het huis van de sjamaan. In de namiddag fiets je rond in de omgeving, of ontspan je met een stoombad of massage. Maar dat is nog niet alles wat dit gebied te bieden heeft, want de Mae Tang Rivier roept je voor een opwindend wild water avontuur de volgende dag!
Van de natuur in het noorden, gaan we snel naar de natuur in het zuiden, met een heel bijzonder bezoek aan het Khao Sok National Park. Je verblijft in het prachtige Khao Sok Discovery Boutique Camp, wat je basiskamp voor de volgende dagen zal zijn. Met uitstapjes om olifanten in hun natuurlijke omgeving te zien, een bezoek aan de apengrot, bamboe-rafting op de Khao Sok Rivier, en genieten van de schoonheid die het Cheao Lan Meer te bieden heeft. Maar dat is nog niet alles, want we kunnen dit prachtige gebied natuurlijk niet verlaten zonder een wandeling door het National Park te maken met alle geweldige flora en fauna die het te bieden heeft! Absoluut een hoogtepunt van je verblijf hier.

Nu we aan het einde van deze geweldige reis door Thailand komen, is het enige wat nog rest om te genieten van het strandleven. En jij mag kiezen naar welk strand je gaat – verblijf je in het prachtige Koh Yao Noi (een klein eiland in de Andaman Zee tussen Phuket en Krabi, met zandstranden en mangroves, omgeven door rijke koralen, ideaal om te snorkelen en duiken) of toch Koh Samui (het op een na grootste eiland van Thailand in de Golf van Thailand, met stranden omringd door palmbomen, bergachtige regenwouden en helderblauw water)?  Wat je ook doet, we weten zeker dat je je vakantie op een ontspannen manier zult eindigen!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.