Een bezoek aan Phnom Penh

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 2 januari 2020
Reiziger: Carla Rijnders
Als je aan Cambodja denkt, wordt Phnom Penh vaak overschaduwd door de prachtige tempels in Siem Reap. Desalniettemin heeft deze charmante stad een hoop te bieden. De stad is gelegen aan een mooie rivier die omgeven wordt door een brede promenade, levendige markten en prachtige koloniale gebouwen. Daarnaast is de stad geliefd om de relaxte sfeer die het uitstraalt. In de jaren '20, werd Phnom Penh beschouwd als een van de mooiste Franse steden gebouwd in het Indo-China tijdperk. Hierdoor werd het ook wel de “Parel van Azië” genoemd. Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja, is volop in ontwikkeling en met zijn 1.5 miljoen inwoners de grootste stad van het land.

De Khmer Rouge jaren, van 1975-1979, hebben de stad littekens gegeven. De nabijgelegen Killing Fields zijn een grimmige herinnering aan wat de mensen hebben moeten doorstaan. Ondanks dat, biedt de stad veel karakter en laat met veel trots het culturele erfgoed van het land zien.

Als je Phnom Penh bezoekt, mis dan zeker de volgende highlights niet:
Zilveren Pagoda
In het Koninklijke Paleis vind je de extravagante Zilveren Pagoda. De vloer is hier bedekt met 5 ton zilver. De meeste van de 5.000 tegels worden beschermd, maar als je bij de ingang van de pagoda staat kun je nog een aantal van deze prachtige tegels zien. Daarnaast heeft deze pagoda een buitengewone Baccarat-kristal Boeddha en een levensgrote gouden Boeddha.

National Museum
In de buurt van het Koninklijke Paleis vind je het Nationaal Museum van Cambodja, dat is gevestigd in een prachtig terracotta gebouw. Het museum bestaat uit vier paviljoens, met uitzicht op de uitnodigende binnentuin. In het museum vind je de mooiste collectie van de Khmer beeldhouwkunst.

Tuol Sleng Museum, ook bekend als de S-21 Prison
In 1975 werd de Tuol Svay Prey High School overgenomen door Pol Pot’s veiligheidstroepen en omgevormd tot een gevangenis bekend als Security Prison 21 (S-21). Dit werd al snel het grootste centrum van detentie en martelingen in het land. Bijna al de gevangenen die vast zaten in S-21 werden naar de Killing Fields van Choeung Ek gestuurd. Na de oorlog is deze gevangenis veranderd in het Tuol Sleng Museum, die dient als bewijs van de misdaden van de Rode Khmer.

Killing Fields van Choeung Ek
Tussen 1975 en 1978 werden meer dan 17.000 mannen, vrouwen, kinderen en babies die waren vastgehouden in de S-21 gevangenis, getransporteerd naar het vernietigingskamp van Choeung Ek. Op deze plek is een monument gemaakt om de mensen die hier werden vermoord te eren.

BeenInAsia biedt verschillende fantastische tours en excursies aan in en om Phnom Penh.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.