Bolaven Plateau and Champasak

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 29 januari 2020
Reiziger: Carla Rijnders
Als je het zuiden van Laos wilt zien, begin je te reizen vanuit Pakse. Pakse is een kleine stad (wederom) aan de Mekong, waar de meeste mensen hun reis starten als ze verder naar het zuiden willen. Er is een luchthaven en het is net over de grens van Thailand. Wij nemen je mee naar onze eigen ervaringen! Ons hotel zag er niet uit zoals we verwacht hadden van de buitenkant, maar binnen was het in prachtige koloniale stijl, houten vloeren, mooie bedden en we hebben er heerlijk geslapen!
Van daaruit zijn we begonnen met het Bolaven Plateau. Tropische jungle, groen na het regenseizoen, met veel indrukwekkende watervallen, wow! Dit is ook het 'koffiegebied', waar we de Arabica en Robusta koffie planten hebben gezien met groene en rode koffiebonen. We kregen uitleg over het proces van de plant, boon tot koffie. Bolaven Plateau is ook de thuisbasis van etnische minderheden. We bezochten een dorp, hoewel we niet de mensen in hun traditionele kleding zien (we wilden niet de toeristische versie), het is altijd indrukwekkend om te ervaren hoe de lokale mensen wonen. Laos is een zeer arm land en je beseft hoe bevoordeeld je bent als je geboren bent in een ander deel van de wereld in andere omstandigheden! Kinderen, varkens en kippen liepen rond en we zagen een glimp van de huizen binnen. Wij keken naar hen, zij keken naar ons.
Onze volgende bestemming was Champasak, waar we een prachtig hotel aan de Mekong hadden. De volgende ochtend was het vroeg, om zonsopgang te zien in de beroemde Vat Phou, één van de belangrijkste tempels in het Khmer tijdperk, meer dan 1000 jaar geleden. Omdat we vroeg waren, waren er maar een paar mensen. De tempel ruine ligt aan de voet van een groene heuvel. Om een ​​goed beeld van de tempel te krijgen, klommen we de steile trappen omhoog naar een vlakte, waar het belangrijkste heiligdom is. We gingen zitten en wachten. Plotseling zagen we de rode bal van de zon snel stijgen, geluiden van een Lao tempel op de achtergrond. Wat een mythische ervaring!
Ons oorspronkelijke plan om stroomafwaarts te gaan per boot op de Mekong naar de grens van Cambodja was een beetje veranderd, omdat één van de kinderen ziek was. In plaats van de 4000 eilanden te zien, hebben we één eiland gezien en zijn er 2 dagen gebleven. Geen probleem, we gingen fietsen op het eiland, langs de prachtige rijstvelden. Omdat het oogsttijd was, zagen we de lokale mensen werken in de velden, waar de rijstplanten met de hand worden afgesneden. Wat een werk! Buffels rustten in de modder na een hele dag werken.
Tijd om naar huis te gaan na weer een mooie tocht, waarbij ik een aantal nieuwe hotels heb kunnen inspecteren, een paar nieuwe tours heb kunnen ervaren een onontdekt land heb herondekt! 
Wil je ook dit stuk van Laos zien? Kijk naar onze tour in het zuiden van Laos.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.