Verken Zuid Cambodja

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 3 december 2019
Reiziger: Carla Rijnders
Cambodja is een klein land gelegen tussen Thailand, Vietnam, Laos en de Golf van Thailand. Ook al is het klein, het heeft een lange en interessante geschiedenis, met een prachtige beschaving die eeuwen teruggaat. Tijdens het Khmer-rijk was het land legendarisch en als gevolg van de verbazingwekkende tempels die ze in die tijd hebben gebouwd, trekt het nu miljoenen bezoekers per jaar.
Cambodja heeft echter nog veel meer te bieden dan zijn tempels, zoals het heerlijke straateten, ongerepte jungles, onontdekte bergen en witte zandstranden die grotendeels verlaten zijn. ‘Wat wil je nog meer?’ zou je jezelf af kunnen vragen? De mogelijkheid om dit te combineren in één vakantie zouden wij zeggen. Zoals gezegd is het land niet groot maar heeft het wel een heleboel te bieden, helemaal in het Zuiden!

Het zuidelijke deel van Cambodja heeft rijstvelden, prachtige bergen en een kustlijn van meer dan 440km. De meeste mensen die naar het zuiden van Cambodja gaan, komen vaak in Sihanoukville terecht voor de prachtige stranden. Dit is zeker een geweldige locatie om te genieten van het strand en de kristalheldere zee. Verder is het de perfecte startplek om de 20 eilanden in de buurt te ontdekken. Echter, verwacht niet dat je hier de enige zult zijn. Het nachtleven, restaurants en de backpackers vibe maken Sihanoukville. Niet voor niets is dit de derde meest populaire bestemming in het land.
Mocht je op zoek zijn naar een minder toeristische locatie om van het strand en hetzelfde kristalheldere water te genieten - ga richting Kep. Een populaire strandbestemming in de jaren ’30, maar nu voornamelijk bekend om zijn prachtige zonsondergangen en heerlijke visgerechten.

Uitgekeken op het strand? Waarom neem je niet een kijkje in Kampot. Een charmant stadje aan de rivier, met mooie Franse koloniale architectuur. Dit is een uitstekende uitvalsbasis om het Bokor National Park te verkennen - een park van 1581km2. Hier vind je een weelderig regenwoud in een verfrissend koel klimaat {niet vreemd dat de Fransen hier een heuvelstation lieten bouwen om de hitte te ontsnappen}. In dit park zul je in staat zijn om tal van bedreigde dieren te vinden, zoals de pig-tailed macaque, slow loris, Indische olifant en meer.

En dan biedt Zuid Cambodja nog een heel andere locatie: Koh Kong. Deze stad ligt dicht bij de Thaise grensovergang en was vroeger vooral bekend als een smokkelaarshaven. Gelukkig is dat nu allemaal veranderd en is het bekend om zijn ecotoerisme. Hier vind je prachtig verlaten stranden, mangrove bossen, en de rivier de Tatai. Hierdoor is het een geweldige plek voor boottochten, waterval trips, Cardamom Mountain hikes en strand excursies. De beste manier om dit gebied te ervaren is door te verblijven in een prachtige lodge op de rivier tijdens een 4-daagse tour.

Zoals gezegd, er zijn genoeg redenen om het prachtige zuiden van Cambodja te ontdekken. Kom jij dat ook snel doen?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.