Wonderlijk Luang Prabang

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 12 november 2019
Reiziger: Carla Rijnders
Als je naar Luang Prabang gaat, is de offerronde van de monniken een 'must' en zeker de moeite waard om vroeg op te staan.  Je moet wel met respect omgaan met het ritueel, enerzijds is het een beetje ongemakkelijk  om hier als toerist toeschouwer te zijn van een voor de monniken heel serieze aangelegenheid.  Aan de andere kant is het heel bijzonder om de mystieke sfeer te proeven.  In de vroege ochtend komen de eerste monniken in hun feloranje pijen aan en even later leggen de lokalen hun offers in de kommen van de monniken. Honderden monniken lopen voorbij, zonder ook maar met iemand oogcontact te maken.  Een bijzonder schouwspel.

Terwijl de monniken zich na een tijdje langzaam terugtrekken in hun tempels, kun je gaan ontbijten en bijvoorbeeld een fiets huren.  Dit is een ideaal vervoersmiddel om Luang Prabang te ontdekken. De stad ademt een relaxte sfeer uit, de rust valt over je heen. Zo ontspannen, vredig,  terug in de tijd …. Je vindt er prachtige koloniale gebouwen en talrijke historische tempels en overal zie je monniken. Op de fiets kom je langs de rivier, kun je het immense gouden boeddhabeeld de Pha Bang zien en  de 330 treden tellende trap beklimmen naar de top van de heuvel Phu Si. Een pittige klim, maar dat vergeet je snel als je boven bent en geniet van het prachtige uitzicht over de stad. Niet voor niets staat deze stad op de Werelderfgoedlijst!
's Avonds kun je heerlijk eten in één van de talrijke restaurantjes die er zijn en kun je souvenirs kopen op de nachtmarkt. En dan slapen in één van de talrijke, kleinschalige boutique hotels.
Wil je meer weten over Luang Prabang? Kijk dan op onze website

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.