Vele redenen om Sri Lanka op je bucket list te zetten!

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 6 november 2019
Reiziger: Carla Rijnders
Sri Lanka, een prachtig veelzijdig land, dat veel te bieden heeft aan de reiziger. Wanneer je ook wilt reizen, er is altijd een deel van het land met 'de beste reistijd' van het jaar, dus in alle jaargetijden is het toegankelijk. In de geschiedenis was het toenmalige Ceylon gekoloniseerd door Portugal en Nederland en het was voor de VOC een belangrijke handelsnatie voor kaneel, noten en olifanten. Vanaf 1815 kwam het eiland onder Brits bestuur en sinds 1948 is het eiland onafhankelijk.
Sri Lanka ligt in Zuid Azië, ten zuiden van India. Sri Lanka biedt een diversiteit aan cultureel ergoed (veel UNESCO sites), natuur en prachtige stranden. Van de heilige stad voor Boedhisten in het Noorden - Anuradhapura, de belangrijkste religieuze stad Kandy in Centraal Sri Lanka tot Galle in het zuiden, waar de Nederlandse invloeden te zien zijn.
Van olifantenopvang tot wilde olifanten, pauwen, krokodillen en als je geluk hebt luipaarden, om de indrukwekkende theeplantages niet te vergeten. 
Aan het strand is ook genoeg te beleven. De iconische paalvissers, druk met hun dagelijks verse vangst, zijn een lust voor het oog, of als je actief wilt zijn, zijn er mogelijkheden om te duiken, snorkelen en surfen.
En wat dacht je van een afsluiter aan de idyllische stranden op de Malediven?
Kortom: vergeet Sri Lanka niet op je lijst te zetten! Neem hier een kijkje naar een slechts paar voorbeelden die BeenInAsia te bieden heeft. Je kunt ons ook vragen naar vele andere mogelijkheden voor Sri Lanka!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.