48 uur in Bangkok

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 19 november 2019
Reiziger: Carla Rijnders
Bangkok – een stad die nooit slaapt. Nooit een saai moment in de stad van de Hangover II film. Maar waar moet je beginnen in een van de grootste metropolen van Azië? We zullen beginnen om je te leren wat de echte naam van Bangkok is. De stad is bij de lokale bevolking bekend als Krung Tep, een afkorting van de officiele naam, wat de langste naam voor een stad ter wereld is: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. Vrij vertaald betekent het: De stad van engelen, de grote stad, de woonplaats van de Emerald Boeddha, de onaantastbare stad (in tegenstelling tot Ayutthaya) van God Indra, de grote hoofdstad van de wereld met geschonken met negen kostbare edelstenen, de gelukkige stad, rijk aan een enorm Koninklijk Paleis die vergelijkbaar is met de hemelse woonplaats waar de gereïncarneerde god regeert, een stad gegeven door Indra en gebouwd door Wishnukarn.

Nu je de officiële naam van Bangkok kent is het eindelijk tijd om het te leren kennen! Volg ons als je je 48 uur hier zo goed mogelijk wilt doorbrengen!

Dag 1 – cultuur en achtergrond van Bangkok
Om Thailand en de achtergrond van de mensen beter te leren kennen, is het leuk om te beginnen met wat cultuur. Bezoek de historische stad en start met Wat Arun – het paleis waar Bangkok 150 jaar geleden is begonnen nadat Ayutthaya was verslagen. Steek de rivier over naar waar Bangkok zich later, tot de dag van vandaag, vestigde.
Het Grand Palace, en specifiek de Tempel van de Emerald Boeddha, is de meest heilige plek van Thailand. Hier komen nog dagelijks grote groepen mensen tezamen om hun respect te tonen aan Koning Bumiphol, die op 13 oktober 2016 is overleden. Zijn overlijden is een groot verlies voor Thailand en zijn bevolking. Hier zie je de echte rouw van een natie die van hun ‘vader’ hield. Dit zie je niet alleen als je het paleis bezoekt, maar je voelt het ook. Helaas is het niet mogelijk om op dit moment de Troon Hal te bezoeken, omdat deze nu alleen toegankelijk is voor de Thai om hun respect te tonen aan hun koning.
Om de hoek van het Grand Palace vindt je Wat Pho, de tempel van de grote gouden, liggende Boeddha. Maar voor je de Wat Pho binnen gaat, maak een lunchstop by Eat, Sight, Story Deck. Aan de overkant van de ingang van de Wat Pho is een klein, viezig straatje. Loop hierin, helemaal tot het einde, waar je verast wordt door een mooi restaurant wat aan de rivier ligt, met een prachtig uitzicht op het tegenoverliggende Wat Arun. Thonburi Klongs en "Grand Palace" tour brengt je naar deze not-to-be-missed plaatsen.
Tijd om de Liggende Boeddha te bezoeken in Wat Pho. Het tempel terrein is een uitgestrekt gebied. Loop niet voorbij de eigenlijke tempel, waar je honderden Boeddha beelden vindt die een indrukwekkende galerij vormen. Helemaal aan het einde van het tempel complex vind je de grootste massage school van Thailand. Na al het geloop is het de hoogste tijd om je voeten wat rust te geven, en te genieten van een ontspannen voetmassage.
Eindig de dag met een drankje op een van de kleine rooftop cafés in de buurt. Onze tip? Loop terug naar de steeg van Eat, Sight, Story, net voordat je hier aankomt zie je aan de linkerkant Sala Arun, een leuke B&B. Loop naar boven en geniet van een cocktail, vergezeld met een prachtig uitzicht op de Wat Arun, Wat Pho en het Grand Palace. Dit is een unieke plek, die niet veel mensen kennen! 

Dag 2 – markten, markten en meer markten
Als je Bangkok bezoekt in het weekend, zorg er dan voor dat je een van de vele drijvende markten bezoekt (alleen geopend in het weekend). Ben je een lokale markten fan, dan zal de ‘Marktjes en Thaise levenstijl ontdekken tour de perfecte match voor je zijn! 
Vroeger waren er vele drijvende markten waar mensen hun groente, fruit en ander voedsel vanaf hun boten verkochten. Maar met de komst van supermarkten en goede transport per wegen, zijn deze markten jammer genoeg langzaam aan het verdwijnen. Dus dit is de perfecte mogelijkheid om nog van deze fantastische lokale activiteit te genieten.
Tijdens deze tour bezoek je nog een beroemde plek, namelijk de ‘trein markt’. Deze markt is opgezet rond en op de spoorlijn. Wanneer de trein er aan komt, halen de verkopers snel hun waar en hun zonneschermen weg – die hun stalletjes beschermen tegen de hete zon – zodat de trein er langs kan. Om alvast in de stemming te komen, neem een kijkje naar deze video
Het is een lange dag geweest, maar wederom heb je kunnen genieten van een authentieke Thaise dag!

Dag 3 - Bangkok street food
Er is geen betere manier om de stad via haar straateten te ontdekken! Bangkok staat bekend om zijn heerlijke 'street food'. In onze 'street food tour' ervaar je de smakelijke delicatessen op een veilige manier! Je bezoekt ook de prachtige bloemenmarkt 

Dag 4 – Winkel paradijs!
Wat wil je? Super chique, de middenklas, of een van de geweldige markten? Je kan niet geloven hoe veel winkelcentra Bangkok heeft, totdat je het gezien hebt! Langs Sukhumvit road begin je met alle chique centra die winkels hebben zoals Gucci, Prada, Louis Vuitton en nog meer bekende merken. Een extravagant begin is bij Siam Paragan (BTS Siam), de meest ‘ge-Facebookde’ plek op aarde. Central World (tussen BTS Siam en Chidlom) heeft een breder scala aan winkels, en het nieuwste winkelcentra in de stad, EM Quartier (BTS Phnom Phong) heeft naast winkels ook nog een prachtige tuin en een populaire food court. Nog niet genoeg? Hier tussen in vind je Siam Discovery, Central Embassy, Terminal 21, Central Chidlom en nog veel meer. Op zoek naar souvenirs, koopjes en nep-accessoires, dan moet je bij MBK zijn (zorg er wel voor dat je goed onderhandelt!).
In het weekend kan je naar Chatuchak market (ook wel bekend als de JJ market) gaan; een eindeloze hoeveelheid aan stalletjes met eten, souvenirs, kleding en nog veel meer! Bezoek de Patpong markt in de avond, of ga naar Klong Toey markt als je op zoek bent naar de beste lokale markt voor eten en ‘vreemde’ dingen. Deze laatste is niet toeristische, maar een echt Aziatische markt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.