Ongewone dingen om te doen in Myanmar

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 24 oktober 2018
Reiziger: Carla Rijnders
Myanmar is rijk aan geschiedenis en cultuur, maar als toeristische bestemming nog erg jong. Na eeuwen van heerschappij, krijgt de Birmese bevolking eindelijk zijn land terug, wat resulteert in ongecensureerde media, groei in toeristenaantallen en nog veel meer. Dit alles zorgt voor een geweldige tijd om de talloze stoepa’s in het land te ontdekken, maar ook de “Long Necks” en Padaung-vrouwen, een bezoek te brengen aan het bergstation Kalaw en zijn ongelooflijk mooie omgeving, een prachtige trip te maken op het water van het Inle Meer, rond te fietsen in Bagan en nog veel meer!

Één van de meer ongewone dingen om te doen is om een bezoek te brengen aan Mount Popa. Misschien nog niet zozeer vanwege de locatie van het Boeddhistische klooster Taung Kalat – boven op een volkanische plug. Maar meer omdat deze twee plekken heilig zijn, vanwege het feit dat dit het centrum is van de Nat-geesten in het land. Vanwege deze Nat-activiteiten en het heiligdom op Mount Popa staat het gebied bekend als de berg Olympus van Myanmar en trekt jaarlijks duizenden pelgrims.  

Of wat dacht je er van om het grootste boek ter wereld te lezen bij de prachtige Kuthodaw Pagoda? In deze tempel vind je honderden stenen tabletten (730 om precies te zijn!) die samen het grootste boek ter wereld vormen.  Een van de stops op onze interessante Mandalay City Tour waar je nog meer van Mandalay’s hoogtepunten zal ontdekken. 

Of nog een andere ongewone bezichtiging – een lege 20-baans snelweg die door de hoofdstad van Myanmar loopt. Er zijn niet veel toeristen die naar de nieuwe hoofstad Nyapyidaw gaan, maar als je het doet weet je in ieder geval zeker dat je niet vast komt te zitten in het verkeer!

Dit zijn slechts drie van de ongewone dingen die je kunt zien en doen in Myanmar, maar er valt nog veel meer te ontdekken! We laten je graag nog veel meer ontdekken. Neem een kijkje op onze website om inspiratie op te doen! 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.