Het prachtige Rabbit Island, Cambodja

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 3 oktober 2018
Reiziger: Carla Rijnders
Rabbit Island (of Koh Tonsay) is nog steeds grotendeels niet bekend bij de meeste toeristen. Het is één van die plekken die je graag geheim zou willen houden, want het is een relaxt eiland met geweldige locals, verrukkelijk schaal- en schelpdieren, de perfecte plek om te snorkelen en te genieten van eilandtijd. Maar we zouden BeenInAsia niet zijn als we ook dit heerlijke eiland niet met je zouden delen.

Wat meer informatie over Rabbit Island – nee het is niet overspoeld met lieve, kleine konijntjes, maar het heeft zijn naam te danken door de vorm van het eiland. Het eiland zelf is slechts 2km2 en is omgeven met stranden vol met kokospalmen. Wanneer je het binnenland ingaat kom je er al snel achter dat deze bedekt is met een dichte jungle. In slechts een paar uur kun je het hele eiland rondwandelen. Je kunt ook een hike nemen naar de berg, waar je bovenop de overblijfselen van Amerikaanse artillerie zult vinden, die nog dateren uit de Vietnam oorlog.
Het eiland heeft geen wegen en de enige manier om rond te komen is dan ook met een boot  (of je kan natuurlijk gaan lopen). Dit betekent ook dat er geen herrie is van verkeer of toeterende auto’s en scooters, waardoor het eiland heerlijk stil en rustig blijft. Na 22:00 uur wordt de elektriciteit, die op generatoren loopt, uitgeschakeld, en je hebt hier ook geen wifi. Dit maakt het een nog betere plek om te relaxen en weg te komen van alles.

Het is mogelijk om op dit mooie kleine eilandje te overnachten, of je kan besluiten om naar Rabbit Island te gaan met een dagtour vanuit Kep. De laatste optie geeft je het beste van twee werelden, aangezien je ’s avonds kan genieten van je luxe accommodatie terwijl je overdag geniet van al het moois dat dit kleine eilandje je te bieden heeft!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.