De wondere wereld van het marionettenspel

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 6 september 2018
Reiziger: Carla Rijnders
Wanneer ben jij voor het laatst naar een poppenkastspel geweest? Misschien wel toen je zelf nog klein was, of iets recenter met kinderen. Vaak gaan volwassenen niet naar een poppenspel, maar in Myanmar is het niet alleen voor kinderen weg gelegd!

Dit land heeft een lange geschiedenis met het poppenkastspel. In het verleden vonden shows plaats in de pagodes tijdens belangrijke feestdagen. Deze shows konden wel de hele dag duren! En in de 15e eeuw was het een belangrijke vorm van entertainment voor de Birmese Koninklijke familie. Sommige mensen geloven zelfs dat deze traditionele Birmese poppen de cultuur van het land duizenden jaren met zich mee hebben gedragen.

Wanneer je hier naar een marionetten show gaat, zie je dat er 28 (!) hoofdpersonages zijn. Deze marionetten kunnen goden, dieren, monsters of zelf vorsten voorstellen. En dan is er nog het personage Nat-ca-do die in elke show terugkomt en de traditionele dansen uitvoert om respect aan de Goden te tonen. Deze shows kunnen als gezegd uren duren, maar er zijn speciale, korte shows gemaakt voor zowel toeristen en lokale mensen, die graag een glimp van deze fantastische wereld willen opvangen.

Ga met ons mee om deze unieke kunstvorm te leren kennen en tegelijkertijd meer te weten te komen over de rijke, traditionele geschiedenis van Myanmar, met onze Marionettentheater excursie.  Je krijgt niet alleen een prachtige show te zien, maar je krijgt ook een korte uitleg hoe de poppen worden gemaakt!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.