De 4000 ongelofelijke eilanden van Zuid-Laos

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 20 juli 2018
Reiziger: Carla Rijnders
De 4000 eilanden van Laos, of Si Phan Don, zijn te vinden in het verste zuiden van het land, dicht bij de grens van Cambodja. Op dit punt wordt de Mekong Rivier verdeeld in een archipel van eilanden; volgens de lokale bevolking 4000 om precies te zijn! Hier vind je een ontspannen sfeer, waar gewoonten en tradities nog steeds worden doorgegeven, van generatie op generatie.

Je kunt je voorstellen dat dit gebied enorm beïnvloed wordt door de Mekong Rivier. Niet alleen werken zo’n 95% van de mensen hier in de visserij, het is ook de thuisbasis van zeldzame flora en fauna! En aangezien bijna alle gezinnen hiervan afhankelijk zijn, is het ecologische bewustzijn bij de lokale bevolking erg hoog. Dit is een goede zaak voor dit gebied!

Maar wat kun je hier doen? Heel veel! Allereerst kun je er op uit gaan om de Irrawaddy dolfijnen te spotten. Dit is een bedreigde soort zoetwater dolfijnen die hier in het water rondzwerft.
Daarnaast is er nog de verbluffende natuur, met bijvoorbeeld prachtige watervallen zoals de Khone Phapheng en de Somphamit. Aan de westkant van Don Det eiland kun je genieten van een schilderachtige zonsondergang in een landelijke omgeving. Verplaats je in de ochtend naar de oostkust om te genieten van een prachtige zonsopgang – eentje die je ook niet wilt missen!
Op Don Khong kun je van andere geweldige uitzichten genieten en het dorpsleven in je opnemen. Dit is de perfecte plek om rond te fietsen, tempels te bezoeken en te genieten van rijstvelden en de indrukwekkende Mekong Rivier.
Er valt hier nog zó veel meer te ontdekken, zoals een oude locomotief van de Franse spoorlijn, het verkennen van de Mekong per kajak, of neem een verfrissende duik. Verder is dit een geweldige plek om even rustig aan te doen; ontspan bijvoorbeeld in een hangmat aan het water met je nieuwe favoriete boek!

Geen tijd om lang in Si Phan Don te blijven hangen, maar wil je het wel ontdekken? Ga dan mee met deze geweldige dagtour waar we je zo veel mogelijk zullen laten zien. Dit is een geweldige manier om net genoeg te zien, om te weten dat je hier nog een keertje terug wilt komen! 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.