De prachtige Kuang Si Waterval - Laos

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 13 juni 2018
Reiziger: Carla Rijnders
Op slechts 30km van Luang Prabang vind je de beroemde Kuang Si waterval. Het is waarschijnlijk een van de meest populaire attracties hier; niet zonder reden want het is een absoluut schitterende plek!

Dit is de perfecte stek om een wandeling te maken en daarna getrakteerd te worden op een verkoelende duik in een van de vijvers van de waterval. En ook al zijn er meerdere mensen in de buurt, je zal je nog steeds kunnen verbazen over hoe verbluffend mooi het hier is. De waterval valt in spectaculaire zwembaden met helder turkoois water.* Het is prachtig om te zien hoe het water over de kalksteenrotsen stroomt en de zwembaden in deze opmerkelijke kleur laat veranderen.

Als je zin hebt, wandel dan langs de rand van de waterval naar de boven. Het eerste wat je op je wandeling zult tegenkomen zijn de prachtige poelen water tussen de jungle. Dit is nog maar het begin, dus zorg er voor dat je door blijft lopen om nog veel meer moois te ontdekken. Op slechts een korte loopafstand liggen de tweede watervallen op je te wachten, met zijn enorme waterbekkens die naar beneden vallen van de ene poel naar de volgende, en de volgende, en de volgende... Alles wordt omringd door ongelooflijk mooie bomen, die voor wat schaduw zorgen.
Blijf lopen, want je bent er nog niet! Wanneer je bij de kleine houten brug aankomt, ben je er bijna. Net om de hoek vind je de Kuang Si Waterval met zijn val van 50meter. Een indrukwekkend zicht.
Vanaf hier kun je met zo’n 15 minuten wandelen de topbaden bereiken – een geweldige plek om te picknicken, genieten van het uitzicht en om in het water te slingeren als Tarzan!

Ga mee met onze Rijst is leven & Kuang Si Waterval tour en beleef een opwindende dag met twee van de leukste activiteiten in Luang Prabang.

*In het regenseizoen is de waterval veel indrukwekkender, maar door de kracht van het water kan deze er bruiner uitzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.