Centraal Vietnam - Hoi An en Hue

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 21 juni 2018
Reiziger: Carla Rijnders
De hoogtepunten van Centraal Vietnam zijn zeker het pittoreske Hoi An en keizerlijk Hue. Omdat ik er al een tijdje niet was geweest, was het tijd om terug te gaan en het opnieuw te ontdekken. Toen ik in Vietnam woonde, ging ik vaak naar Hoi An, naar mijn mening het leukste stadje van het land met een hele speciale sfeer. Gebouwd langs een kleine rivier, aan de Oost-Vietnamese Zee (ofwel de Zuid-Chinese Zee), was Hoi An een handelshaven voor specerijen sinds de 15e eeuw en later voor keramiek. De Chinezen kwamen, evenals de Portugezen, Japanners, Nederlanders en Indiërs die zich hier vestigden. Nu kun je nog steeds de gele Chinese stophuizen en de beroemde Japanse brug zien. Hoi An is door de jaren heen erg toeristisch geworden, maar heeft nog steeds zijn unieke charme behouden. Met de groeiende hoeveelheid toeristen zijn er nieuwe hotels geopend, wat voor mij een reden is om terug te gaan en de beste in de stad voor jou te vinden.
Ook het strand is veranderd, als gevolg van verschillende ernstige tyfoons in de afgelopen jaren. Sommige hotels zijn er op een prachtige manier op aangepast, andere kunnen beter worden overgeslagen. We hebben de hotels geïnspecteerd en ook hier de beste geselecteerd.

Tijd voor een uitdaging: onze fietstocht van Hoi An naar Hue. De Hai Van Pass is een prachtige bergketen, met een steile klimweg van 10 km. Voor mij te zwaar, halverwege ben ik overgestapt op de volgauto :-). Maar naar beneden is de 10km makkelijk! We vervolgen op een vlakke weg, passeren prachtige lagunes waar we mosselkwekerijen zien, rijstvelden, eendenfarms en buffels zien afkoelen in modderpoelen. We passeren kleine dorpjes tijdens de hele rit zien geen enkele toerist. Aan het einde van de middag komen we aan bij ons comfortabele hotel, klaar voor een duik in het zwembad en een heerlijke Vietnamese maaltijd!

Nog een nieuwe tour om te testen: Hue per Vespa. Wederom een ​​unieke kans om de drukte te ontvluchten en het echte platteland te zien. Natuurlijk is de oude Citadel een 'must-see'. Vanaf hier regeerden de keizers van Vietnam zo'n 150 jaar, maar helaas werd het gebombardeerd tijdens de Amerikaanse oorlog - zoals deze in Vietnam wordt genoemd. De volgende stop is een workshop waar ambachtslieden grote klokken maken voor tempels en enorme Boeddhabeelden. We zullen stoppen op een plek waar wierook handmatig wordt geproduceerd. Daarna nog een hoogtepunt: het Gia Long Royal Tomb, het graf van de eerste keizer van de Nguyễn-dynastie. In tegenstelling tot andere graven is er niemand, de bewaker moet zelfs een deur openen om toegang te krijgen tot het graf! Na een prachtig uitzicht op de Perfume River vanaf een heuveltop, keren we terug naar Hue, waar we de geweldige tour eindigen.

Wil je ook Centraal Vietnam verkennen? Neem vandaag nog contact met ons op!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.