Been In Asia blog

Het beste straateten in Bangkok

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 2 mei 2018
Reiziger: Carla Rijnders
Bangkok is de Stad van de Engelen, de stad die altijd druk en vol leven is, en de stad waar je 24/7 per dag kan eten. Niet alleen zijn er hier oneindig veel leuke restaurants – van goedkoop tot exclusief – maar je kan hier ook het beste straateten vinden.

Straateten dateert hier al van eeuwen geleden, toen de meeste waren nog verkocht werden op de drijvende markten. Als je vandaag naar Bangkok gaat, kun je overal in de stad straateten vinden; op elke hoek van de straat word je met iets interessants verrast. Kipsaté, Tom Yum (zoute, zoete, pittige en zure soep), Phad Thai (roergebakken noedels met pinda’s, groene uien, taugé en een keuze van tofu, kip of garnalen), Som Tam (groene papajasalade),... we kunnen wel door blijven gaan met het opnoemen van heerlijke gerechten, maar de beste manier om het straateten van Bangkok te leren kennen, is door het zelf te ontdekken!

Het straateten is niet overal even goed. Sommigen gebieden zijn beter dan anderen, en net als iedereen hebben wij ook ons favoriete omgeving. Dat is Chinatown, of Yaowarat zoals het bij de meeste Thai bekend staat. En ja, Thais eten in het Chinese gedeelte van de stad is een goed idee.
Zodra de zon ondergaat, is dit dé plek voor een geweldige avond vol heerlijk eten. Hier vind je alleen het beste straateten; gebarbecuede vis en schaaldieren zijn hier het populairst! Blijf niet alleen op de hoofdweg, maar sla ook eens de kleinere soi’s (steegjes) in, want hier vind je de echte pareltjes!

We bieden een geweldige foodtour door de stad aan, waar je een geweldig eetavontuur zal hebben. Maar dat is nog niet alles, want je rijdt met een tuk tuk door de stad en stopt bij verschillende monumenten en tempels. Het eten is natuurlijk het beste deel van deze tour. We willen natuurlijk niet dat je de lokale favoriet Kao Mun Kai of zelfs de beste Pad Thai van Bangkok zou missen! De avond eindig je in een bar met een fantastisch uitzicht! 

Een tip voordat je de straten van Bangkok gaat verkennen. De meeste kraampjes zijn op maandag gesloten, omdat dit de dag is dat de straten in de stad worden schoongespoten en de straten dan leeg moeten zijn. Dus zorg ervoor dat je deze avond niet plant om op straat te eten!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.