Been In Asia blog

Adembenemend Koh Yao Noi |Thailand

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 31 mei 2018
Reiziger: Carla Rijnders
Het vinden van een prachtig eiland in Thailand is niet zo moeilijk. Maar het vinden van een eiland dat niet wordt overladen met toeristen, niet verpest en met een authentiek gevoel, kan moeilijker zijn. Maar niet als je met BeenInAsia reist, omdat we weten waar we de kleine pareltjes kunnen vinden

Tussen het zeer populaire Krabi en allom bekende Phuket zijn er 2 kleinere eilanden, Koh Yao Noi en Koh Yao Yai, wat ons doel is voor een lang weekend.
Vanuit Bangkok nemen we een vlucht van 1,5 uur naar Phuket, gevolgd door een kort ritje naar de pier en vervolgens een boottocht naar onze bestemming op Koh Yao Noi. Wat een genot om de adembenemende schoonheid van Phang Nga Bay te aanschouwen! Dit gebied staat bekend om de kalkstenen rotsen, dicht begroeid met jungle, die in zee vallen. We komen aan bij ons tropische resort met weelderige groene tuinen en wuivende palmbomen. Een helderblauw zwembad aan het strand, waar je de hele dag kunt doorbrengen en het prachtige landschap kunt bekijken. Aan de horizon zie je de bergen van Krabi, 's avonds verlicht door twinkelende lichtjes van enkele dorpjes.

Dit is ons 'thuis' voor een paar dagen, niet slecht! We kunnen volleyballen, een kajak nemen om de kustlijn te verkennen, op de reuze schommel aan het strand zitten of gewoon ontspannen in een van de hangmatten. En natuurlijk kun je snorkelen of duiken en de verbazingwekkende onderwaterwereld verkennen in dit deel van het National Marine Park Ao Phang-Nga. De zee is warm, het zwembad is verfrissend.

De volgende dag verkennen we het eiland op de fiets. De ene kant van het eiland is een makkelijke vlakke weg, het noordelijke deel is uitdagender met steilere wegen. Het is rustig en we zijn verbaasd hoe 'lokaal' het is. Vissershuisjes langs het strand, kleine lokale winkeltjes en enkele backpackershotels. Geen toeristische markten, geen mensen die tegen je schreeuwen voor een koopje. Hopelijk blijft het zo .... We eindigen onze fietstocht met een lekkere lunch in een lokaal restaurant direct aan het strand. Dit is vakantie!
De volgende dag nemen we de speedboot naar Krabi, varen nog een keer tussen de kalkstenen rotsen van Phang-Nga voordat we helaas afscheid moeten nemen.

Wil je ook een paar dagen genieten in dit tropische paradijs? Neem contact met ons op, zodat we je naar het paradijs kunnen brengen!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.