Slenteren over de Avondmarkt van Luang Prabang

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 25 april 2018
Reiziger: Carla Rijnders
Luang Prabang heeft vele leuke markten, zoals de Phosi markt (de grootste markt van Luang Prabang), de Dara markt (bekend om zijn sinhs; traditionele rokken die gedragen worden door Lao-vrouwen) en de ochtendmarkt (waar je alle verse Lao ingrediënten kan vinden, helemaal leuk om te zien tijdens onze fietstocht door de stad. Maar onze favoriet moet toch wel de avondmarkt zijn – de grootste handwerkmarkt in Laos!

In de late namiddag wordt de hoofdweg door Luang Prabang afgesloten zodat marktlieden hun stallen kunnen opzetten. Eenmaal opgezet is dit waarschijnlijk de beste markt van Laos, misschien wel van de regio! Hier vind je authentieke, hoogwaardige ambachten, zoals prachtig handgeweven stoffen. Maar dat is niet alles, want ze verkopen ook Lao textiel, handtassen, borduurwerk, souvenirs en er is een aparte steeg van de markt toegewijd aan het heerlijke straat eten van Laos.

Maar waarom vinden wij deze markt leuker dan alle andere? Nou, de producten die je hier kunt kopen zijn van een uitstekende kwaliteit en vaak meer uniek dan de items die je kunt vinden op vergelijkbare markten. (Houd er wel rekening mee dat er de laatste tijd veel souvenirs uit Vietnam en China tussen zijn gekomen, waarvan de kwaliteit een stuk minder goed is dan de lokale producten.) In vergelijking met veel andere markten laten de verkopers je hier rustig rondneuzen. Ook zijn de onderhandelingen vrij ontspannen en beschaafd. Een ander goed punt van deze markt is dat het in de avond is – openingstijden zijn van 16:30 tot 21:30 – wat het winkelen een stuk aangenamer maakt zonder de brandend hete zon! En als laatste, is het heerlijke eten! Zoals gezegd is er hiervoor een aparte steeg op de markt gecreëerd, zodat je de Laos keuken kunt uitproberen. Sla vooral de kokosnoot pannenkoek en de heerlijke baguettes niet over!

Wil jij ook een bezoek brengen aan Luang Prabang? Laat ons je dan helpen bij het plannen van je trip om er een onvergetelijke reis van de maken. Neem snel contact met ons op

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.