Ontdek de hoogtepunten van Myanmar

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 5 april 2018
Reiziger: Carla Rijnders
Rijk aan geschiedenis en cultuur, maar nog steeds vrij nieuw als toeristische bestemming; een goede manier om Myanmar te beschrijven. Na eeuwen van heerschap door de Britten en later de militaire junta, opende Myanmar niet lang geleden eindelijk het land voor toeristen. En langzaam maar gestaag stijgen de toeristenaantallen. Niet vreemd, wetende wat dit geweldige land te bieden heeft. Een goede reden om met ons de hoogtepunten van Myanmar te ontdekken met een 12-dgs tour  zonder strand of een 15-dgs tour met strand. 

Wat je kan verwachten op deze geweldige 12/15 daagse trip? We lopen je graag door de reisroute zodat je net zo enthousiast over deze reis zal worden als wij!

Als eerste gaan we naar Yangon. De oude hoofdstad van Myanmar heeft een interessante geschiedenis, uiteraard zullen we dit bij aankomst meteen verkennen met een rondleiding door de stad. Hier zul je de hoogtepunten van Yangon zien, zoals de Shwedagon Pagode – waar naar verluidt acht haren van Gautama Boeddha worden bewaard, waardoor het een van de heiligste plekken in het Boeddhisme is – de Yangon rivier – met Boeddha relikwieën – de beroemde Strand Road, en nog veel meer! Alle bezienswaardigheden zijn op één dag te zien.
De volgende dag vliegen we naar Bagan om te fietsen. Niet alleen fietsen natuurlijk, maar ook genieten van de prachtige bakstenen tempels, de levendige dorpjes en het traditionele leven van de mensen hier, we eindigen de dag met een heerlijk kopje Myanmar thee. De volgende dag zullen we hier nog een dag verblijven, omdat er gewoon té veel te ontdekken is. We rijden rond door het platte land en bezoeken verschillende dorpjes waar we de verschillende culturen en manieren van de mensen hier leren kennen. Maar we zullen ook verschillende tempels bezoeken en de dag afsluiten op een boot die ons met een ontspannen cruise over de Ayeryarwaddy Rivier terug brengt naar Bagan.
De volgende stop op onze reis is Mandalay, waar we uiteraard weer eerst de hoogtepunten gaan zien. Één plek verdient hier een speciaal bezoek en dat is de U Bein-brug die we hier op onze tweede dag uitgebreid zullen bezoeken. Maar voordat we deze prachtige brug bereiken, fietsen we door landerijen en dorpen. Tegen het einde van de dag bereiken we de U Bein-brug net op tijd voor zonsondergang – wanneer de brug extra magisch is. Vanaf een lokale roeiboot zien we de zon achter de brug ondergaan.
De volgende dagen gaan we naar een aantal niet zulke bekende plekken in Myanmar, maar die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. We stoppen hier omdat we je een andere kant van Myanmar willen laten zien. Een van de stops is Kalaw, een voormalig Brits bergstation met zijn kleine treinstation. Vanaf hier maken we een prachtige rit naar Loikow in de Karen Hills. We zullen hier de dag doorbrengen met het verkennen van de omgeving. Één van de bezoeken die zeker een indruk op je zal maken is het bezoek aan de Thirimingala pagode die bovenop een indrukwekkende rots ligt. Een ander bezoek wat je niet snel zal vergeten, is naar het dorp van Pan Pae, waar je de Paudung vrouwen zult leren kennen – die bekend staan om hun lange nek.
Geen tijd te verliezen, want de volgende dag reizen we – deels per boot – naar Sagar, waar je traditionele kunsten zult ontdekken, zoals wagenmakers. Aangezien Sagar zich in het zuidelijke deel van Inle Lake bevindt, is het geen grote gok waar onze volgende stop is. Ja – Inle Lake zelf. Een andere boottocht brengt je naar dit prachtige meer waar je de eenbenige vissers, de ongelooflijke drijvende tuinen en een hoop verschillende kloosters zult ontdekken.

Als je met onze 12-daagse reis meegaat, dan heb je de volgende dag nog om te ontspannen dag in Inle Lake voordat je weer terugkeert naar Yangon waar je reis eindigt. Heb je besloten om nog een paar dagen naar het strand te gaan om bij te komen en na te genieten van deze reis dan vertrek je nu naar Ngapali Beach in Thandwe, waar je nog drie dagen kunt genieten van het strand, voordat je terugreis naar Yangon waar ook deze reis zal eindigen.

Welke reis je ook kiest, we hopen dat je zult genieten van de hoogtepunten die we zorgvuldig voor je geselecteerd hebben.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.