Hoe vul je je Yangon avonden?

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 1 maart 2018
Reiziger: Carla Rijnders
Yangon, vroeger Rangoon, is de grootste stad van het Myanmar. Om deze reden zijn er hier heel veel mensen, en zijn er ook heel veel dingen te doen.  Je hebt de fantastische Shwedagon Pagoda, de geweldige lokale verse markten, de Sule Pagoda in het midden van de drukte van het CBD en historische centrum, de prachtige koloniale architectuur, en... nog veel meer. Allemaal geweldige activiteiten om je dag mee te vullen.

Maar de stad houdt niet op met leven als de zon ondergaat, dus delen we graag enkele leuke dingen die je hier in de avond kan doen:
  • Geniet van de zonsondergang: en wij kunnen ons geen betere plek verzinnen om dat te doen dan bij de prachtige Shwedagon Pagode. We hebben deze locatie al genoemd als een geweldige plekom overdag heen te gaan, maar misschien vinden we het ’s nachts stiekem nog mooier. Deze ongelooflijke pagode ligt op een heuvel, wat betekent dat je het bijna overal in Yangon kan zien, maar het betekent ook dat je een mooi uitzicht hebt. ’s Nachts maakt de glans van het daglicht op de vergulde pagode plek voor glinsteringen. Echt een prachtig gezicht.
    Een andere manier om hiervan te genieten, is niet van dichtbij, maar van een afstand. Bijvoorbeeld vanaf de Sapphire Bar & Lounge, op het dak van het Alfa Hotel. Niet alleen biedt deze bar een vogelperspectief op de Shwedagon Pagode, maar ook van de stad beneden. Echt een onvergetelijke ervaring voor een avond in Yangon!
  • Drink in stijl: Waar de Sapphire bar een ontspannen en relaxte rooftopbar is, is The Strand Hotel het tegenovergestelde. Dit Victoriaanse gebouw met 3 verdiepingen heeft marmeren vloeren en rotan meubels. Het is een van de oudste etablissementen die je hier kan vinden, en merkbaar een zuster gebouw van het Raffles Hotel in Singapore. Het werd gebouwd in 1901, toen de stad een belangrijk handelscentrum was voor het Britse rijk. Maar we hadden het niet over de rijke geschiedenis van het gebouw, maar over de heerlijke drankjes die hier geschonken worden! Dit is niet alleen een prachtige plek om rond te lopen, maar met hun Happy Hour op vrijdagavond, ook zeker eentje die je niet wilt missen! Niet in de stad op een vrijdagavond? Geen probleem, loop gewoon binnen en bestel hun beroemde Strand Sour. Je zult niet teleurgesteld worden.
  • Geniet van het Inya Meer: een totaal andere, maar niet minder leuke, manier om het nachtleven van Yangon te ontdekken is door omringd te worden door de lokale bevolking aan het Inya Meer.  Rondom het meer vind je een aantal leuke restraurants met uitzicht op het water. Maar dat is niet waar de lokale bevolking te vinden is, die brengen hun avonden door op het gazon rond het meer. Een populaire ontmoetingsplek voor de jonge Yangonezen. En maak je geen zorgen, de straatverkopers zorgen voor de nodige Dragon of Myanmar biertjes! Als je op zoek bent naar een leuke avond zonder toeristen, dan ben je hier aan het juiste adres.
  • Ga naar de 19e straat in Chinatown: straat eten is bijna altijd een goed idee (zolang het hygienisch bereid is natuurlijk!), want je kunt hier echt genieten van heerlijke lokale gerechten. Yangon’s Chinatown loopt van straat 18 tot 24, en het is er altijd een drukte van jawelste, vooral na zonsondergang. Op straat 19 vind je het beste barbecue straat eten van de stad. De schaal en schelpdieren zijn de specialiteit hier, maar je kan eigenlijk alles vinden dat kan worden gespiest ;) Kies je sate uit en de eigenaar van de kraam zal het meteen voor je klaarmaken!

Waar wacht je nog op? Ga gauw de deur uit en ontdek de schoonheid die Yangon ’s nachts te bieden heeft. En mocht je nog meer inspiratie nodig hebben voor je bezoek hier, vergeet dan niet een kijkje te nemen op onze pagina met tours en excursies

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.