Ho Chi Minh’s Mausoleum

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 13 maart 2018
Reiziger: Carla Rijnders
Op het Ba Dinh-plein in Hanoi vind je het grote, indrukwekkende en statige Ho Chi Minh-mausoleum. Niet echt wat Ho Chi Minh zelf wilde; hij wilde een eenvoudige crematie. Maar er werd anders besloten, om zo de nagedachte van deze belangrijke man zo goed mogelijk te bewaren.

Het Ba Dinh-plein is een belangrijke plaats voor de Vietnamezen. Dat was het al lang voordat het mausoleum werd gebouwd. Dit was namelijk het plein waar Ho Chi Minh in 1945 de onafhankelijkheid van Vietnam verklaarde. 30 jaar later werd hier het mausoleum gebouwd. Tegenwoordig heb je nog steeds lange rijen aan mensen die hun respect willen betuigen aan ‘Uncle Ho’.
Elke dinsdag t/m donderdag, zaterdag en zondag is het mausoleum van 7:30-11:00uur geopend voor het publiek. Als je een bezoek wilt brengen raden we je echter aan om nog eerder te komen, omdat de rijen snel vullen en zodra ze het quotum van de dag hebben bereikt, de rij gesloten wordt. Gemiddeld is de wachttijd tussen de 1 en 2 uur lang!

Eenmaal binnen zul je merken dat er twee bewakers aan iedere kant van Ho Chi Minh de wacht houden. Zij zijn hier om iedereen goed in de gaten te houden, en ervoor te zorgen dat iedereen in beweging blijft; er mag niet gestopt worden. Dat betekent dat je maximaal zo’n 3 minuten binnen bent. Niet lang, helemaal met zo’n lange wachttijd, maar al met al een unieke ervaring; je hebt zojuist een belangrijk stukje Vietnamese geschiedenis meegemaakt! En als je geluk hebt, kun je getuige zijn van het wisselen van de wacht als je in de rij staat. Deze wisseling komt dicht in de buurt van de Britse variant bij Buckingham Palace!

Een paar dingen om in de gaten te houden voor je op weg gaat naar het Ba Dinh-plein:
  • Zorg er voor dat Ho Chi Minh er is: wat? Zien we je denken. Hoe kan hij er niet zijn? Elk jaar in de herfst gaat zijn lichaam naar Rusland voor onderhoud en herstel. Dus houdt dit in gedachte voordat je je bezoek plant.
  • Kleed je bescheiden: de veiligheid is streng en dus kom je niet onder de regels uit. Zo mag je geen korte broeken, tanktops, minirokjes of hoed/pet dragen. Zorg er voor dat je je geschikt kleed voor het ontmoeten van deze belangrijke man...
  • Kom met zo weinig mogelijk: zoals gezegd is er een strikte beveiliging, en dus moet iedereen zijn of haar tassen en camera’s achterlaten. Dus als het even kan, laat dan de spullen thuis – dit bespaart je tijd voor het afgeven en ophalen.
  • Blijf lopen: omdat de lijn lang is, mag niemand stoppen om ‘Uncle Ho’ te bewonderen. Zorg er dus voor dat je rustig aan blijft doorlopen.
  • Wees respectvol: als laatste, zorg ervoor de je respectvol bent, vooral wanneer je het mausoleum binnengaat. Praten, foto’s maken, handen in je zakken steken – allemaal ten strengste verboden.

Als je geen tijd hebt om in deze rij te staan, maar toch het prachtige gebouw van buiten wilt bewonderen, ga dan mee op onze Hanoi City Tour, waar we stoppen en genieten van dit prachtige gebouw. En natuurlijk nog veel meer stops maken bij verbazingwekkende bezienswaardigheden, zoals de Tempel van de Literatuur, de “Franse wijk”, de Ngoc Son-tempel en nog veel meer! 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.