Ontdek Cambodja

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 11 januari 2018
Reiziger: Carla Rijnders
Cambodja is het land van tempels, interessante markten, heiligdommen, de gruwelen van de Khmer Rouge moordvelden, de wonderen van het Khmer-Rijk in Angkor, prachtige kustplaatsen en nog veel meer. Het is een land dat zo veel te bieden heeft, wat ook wel overweldigend kan zijn, vooral als het je eerste bezoek aan Azië is. Maak je geen zorgen, wij hebben de perfecte reis voor je samengesteld om dit land te ontdekken!

Kom met ons mee op een ongelooflijke 6-daagse reis, ideaal als je beperkt de tijd hebt, maar wel alle echte hoogtepunten van Cambodja wilt zien. We starten in Phnom Penh, de hoofdstad en we hebben geen tijd te verliezen. Dus na aankomst beginnen we meteen met een tour door de stad. We zullen Phnom Penh’s markten, heiligdommen en tempels ontdekken, evenals het Koninklijke Paleis en de Zilveren Pagode.
Een bezoek aan Phnom Penh is niet compleet zonder meer te weten te komen over het recente, tumultueuze verleden van het land. En zo zullen we op dag twee een bezoek brengen aan de Killing Fields van Choeung Ek. Ongeveer 17.000 mannen, vrouwen, kinderen en baby’s werden hier doodgeslagen na te zijn vastgehouden en gemarteld in de S-21 gevangenis. Deze gevangenis is de volgende stop van de dag, waar nu een museum in gemaakt is over de geschiedenis van het Khmer Rouge regime. De hele dag is emotioneel zwaar, maar deze geschiedenis is zo belangrijk voor de inwoners en het land, dat je het niet mag missen.

Op de derde dag verlaten we Phnom Penh, om naar Siem Reap te gaan. Onderweg maken we een aantal interessante stops. Rijdend door het prachtige platteland, passeren we typische Cambodjaanse dorpjes en stoppen onder andere in Skuon. Hier kan je – als je dapper genoeg bent – de delicatesse van de stad uitproberen: gefrituurde vogelspin. Maak je geen zorgen, er zal ook nog een lunch geserveerd worden in een lokaal restaurant. Tijdens de rit naar Siem Reap stoppen we op nog meer boeiende plekken, zoals de oude hoofstad Chenla, met zijn 100 pre-Angkoriaanse tempels, en de oude Naga brug.

De komende drie dagen in Siem Reap worden veelal doorgebracht in en rond de prachtige tempels waar de stad zo beroemd om is. Angkor Thom, Bayon Tempel, Ta Phrom, Banteau Srei en nog vele andere tempels zullen bezocht worden. En natuurlijk zullen we ook een groot deel van de tijd doorbrengen in de tempel der tempels – Angkor Wat. Maar dat is niet alles, want Siem Reap en zijn omgeving heeft zo veel meer te bieden. Zo bezoeken we bijvoorbeeld Kompong Khlean, de grootste permanente gemeenschap op het Tonle Sap Meer, maar ook “Les Artisans d’Angko – Chantiers Ecoles”, waar je het werk van jonge ambachtslieden kan bewonderen.

Zo heb je in een korte tijd alle hoogtepunten van dit prachtige land mogen zien. Mocht je toch nog wat meer tijd hebben, neem dan een kijkje op onze website en laat je inspireren!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.