Vind de verborgen schatten van Angkor Wat

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 30 november 2017
Reiziger: Carla Rijnders
Angkor Wat, of “De Stad van de Tempels”, heeft veel verborgen juweeltjes verspreid over het landschap van Siem Reap, met verschillende ontoegankelijke tempels in de omgeving. Elk jaar worden er nieuwe tempels en ruïnes ontdekt. Toch zijn er veel mensen die Siem Reap bezoeken en denken dat Angkor alleen bestaat uit de meer bekendere tempels, zoals Angkor Wat, Bayon, Banteay Srei en Phnom Bakheng. Maar in de werkelijkheid strekken de ruïnes zich uit over een oppervlakte van meer dan 248m2! Ongelooflijk toch?

Om alleen al Angkor Wat te maken waren 300.000 arbeiders, 1.000 olifanten en 35 jaar nodig om dit prestigieuze gebouw te voltooien! Als je de tempel ziet, dan lijkt het erop of de stenen gewoon op elkaar liggen. Maar in plaats van cement te gebruiken, werden de Khmer stenen met elkaar verbonden door een plantaardig mengel, wat bijna onzichtbaar is voor het blote oog!

Vandaag bestaat er niets meer van de oorspronkelijke buitenmuur van de ruïnes van de stad, maar men denkt dat het ooit het hele tempelcomplex omsloot, inclusief de stad en het koninklijk paleis. Dit gebied omvatte zo’n 203 hectare, wat neer komt op zo’n 820.000m2! Er is hier zo veel te ontdekken, als je maar meer uren in een dag had...

Er is echter één geweldige manier om (bijna) alle tempels in een dag te zien – per helikopter! En als je ooit ergens een helikoptervlucht wilt maken, dan is het hier wel! We kunnen ons geen mooiere manier voorstellen om al deze prachtige tempels te kunnen bewonderen.
Tijdens je vlucht over deze prachtige plek, zul je onder de indruk zijn van de enorme schaal en grandeur! Er zijn verschillende vluchtopties – van 8 minuten tot bijna een uur – met verschillende bedrijven. Je kunt je zelfs laten afzetten bij een tempel die je niet per auto zou kunnen bereiken. Welke optie je ook neemt, we weten zeker dat je deze werelderfgoed locatie graag vanuit de lucht zal bewonderen!

Als je toch liever lekker met beide benen op de grond wilt blijven, dan bieden wij natuurlijk verschillende geweldige uitstapjes door dit verbazingwekkende landschap van tempels en ruïnes. Per fiets, lopend, tuk tuk, op een motorfiets – je noemt het en wij kunnen het voor je organiseren. Kijk dan ook snel op onze Angkor Wat pagina voor meer informatie! 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.