Plan nu je reis naar Zuidoost-Azië

Beoordeling: Geen stemmen
Datum: 8 november 2017
Reiziger: Carla Rijnders
Het is alweer bijna het einde van het jaar, dus tijd om je voor te bereiden op je vakanties van 2018! Onze tip – kom naar Zuidoost-Azië voor je volgende grote reis! Dit is een geweldige plek om te bezoeken, want het is gevuld met avontuur en er zijn veel plekken, bezienswaardigheden en activiteiten te doen op relatief korte afstand van elkaar. Dat gezegd hebbende, zul je waarschijnlijk niet alles in één reis kunnen passen. Tenzij je natuurlijk een paar maanden de tijd hebt om alle verschillende landen te verkennen. Zelfs dan kan het nog lastig worden om alles te zien, want er is hier zo veel te ontdekken! Daarom een paar van onze beste tips, voordat je aan je reis door Zuidoost-Azië begint!


VRAAG ONS ADVIES
BeenInAsia staat op de Vakantiebeurs Bijzondere Reizen
20 & 21 januari 2018
Grote Kerk - Breda
Stand 5 - kom ons bezoeken en maak kans op een voucher van € 50 of € 100 !

1. Plan niet te veel in om te zien in een keer. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk dingen zien als je helemaal naar deze kant van de wereld reist. En ja, het is mogelijk om Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam en Myanmar in een periode van drie weken te zien. Maar wij raden je aan om ervoor te zorgen dat je genoeg tijd neemt om het land te verkennen, en niet alleen de hoogtepunten van je lijstje of te vinken. Er zijn zoveel andere tours die je buiten de gebaande paden brengen, die je ervaring hier uniek zullen maken. Denk bijvoorbeeld aan een geweldige middernacht foodtour in Bangkok, waarbij je in een Tuk Tuk de stad door rijd!  Of maak kennis met primitieve minderheden wanneer je de Bolaven Plateau in Zuid Laos aan het verkennen bent! Deze ervaringen zullen ervoor zogen dat je echt een land leert kennen, in plaats van dat je alleen maar de hoogtepunten ziet.

2. Zorg voor een visum. Als je hebt besloten hebt welke landen je wilt bezoeken, is het handig om te controleren of je hiervoor een visum nodig hebt. Bekijk onze website voor meer informatie voor Vietnam, Myanmar, Thailand, Cambodja en Laos

Alle landen hebben andere regels voor verschillende paspoorten. Maar de meeste landen willen vaak kunnen zien of je een ticket het land uit hebt, en soms willen ze zelfs bewijs hebben dat je voldoende geld hebt voor je reis. Zorg er dus voor dat je, voordat je op het vliegtuig stapt, alle vereiste documenten en papieren bij je hebt.

3. Bekijk de weersvooruitzichten. Veel mensen denken dat het altijd warm en zonnig is in Zuidoost-Azië. Maar dit is absoluut niet waar! In Sapa, Noord-Vietnam, kan het in de winter dicht bij het vriespunt komen, en soms is er zelfs sneeuw in de bergen. En natuurlijk is er ook een groot verschil tussen het regenseizoen (stop een poncho in je koffer) en het zomerseizoen (vergeet je zonnebrand niet). Neem dus een kijkje wat het weer doet voor je vertrekt, en pak bewust je tas in!

4. Zijn er speciale feestdagen? Terwijl sommige nationale feestdagen juist een geweldige manier zijn om een land te leren kennen, zoals Thingyan in Myanmar – het lokale Nieuwjaar waar je mee kan doen met de watergevechten om het nieuwe jaar in te luiden. Zijn sommige festiviteiten juist een domper op de feestvreugde – zoals TET, het Vietnamese Nieuwjaar, waarbij veel winkels, restaurants en attracties gesloten zijn zodat de lokale bevolking het nieuwe jaar met hun familie kan inluiden. Op onze website http://www.beeninasia.nl/ vindt je alle feestdagen voor ieder land onder de link ‘Wanneer & Meer’.

5. Maak een goed reisschema. Als je weet waar je naar toe wilt gaan en wanneer, dan kan je beginnen met het maken van de juiste route met de verschillende stops die je wilt bezoeken. We helpen je graag met dit deel van je reis, om er voor te zorgen dat je een onvergetelijke vakantie tegemoet gaat. Neem contact met ons op voor alle tips en trucs voor de regio! 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie:

Naam *
Beoordeling *
Reactie *
reCAPTCHA *
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.