Visum Vietnam


Voor houders van een Nederlands/Belgisch paspoort is een visum voor Vietnam verplicht. Je kunt een single entry visum voor 1 maand of 3 maanden aanvragen om Vietnam binnen te komen. Als je vaker dan één keer Vietnam binnenkomt heb je een 'multiple entry' visa nodig (bv als je Cambodja bezoekt en weer teruggaat). Een visum aanvragen kan op verschillende manieren. Je kunt een visum verkrijgen voor de douane bij aankomst in Vietnam. Hiervoor heb je wel een uitnodigingsbrief nodig. Deze kun je online aanvragen (duurt 2 dagen). Zorg dat je Amerikaanse Dollars en 2 pasfoto's bij je hebt (www.vietnam-visa.com). 

Recent zijn een aantal landen ontheven van de visumplicht voor reizen van 15/30 dagen. Kijk daarom naar de meest recente berichtgeving hierover!  

Recent is de aanvraag van een e-visum mogelijk gemaakt. Zie hier voor meer informatie en aanvraag. In dat geval is de'uitnodigingsbrief' overbodig, want je hebt al een visum.

Ambassade Vietnam


Het is ook mogelijk om een visum te krijgen bij de ambassade van Vietnam:

Adres: Nassauplein 12,  2585 EB Den Haag
tel: (+31) 70 - 3648917 / 3644300
Geopend van ma-vrij 14.00 - 17.00 
(behalve op Nederlandse en Vietnamese feestdagen) 
2 pasfoto's benodigd

No. 1 Boulevard Général Jacques
1050 Brussel
tel: (+32) 2 3792737/ 33 /36
Geopend ma-woe-vrij 14:00 - 17:00
(behalve op Belgische en Vietnamese feestdagen)


Paspoort


Voor Vietnam is een paspoort vereist met een minimale geldigheidsduur van 6 maanden. Doe je paspoort altijd in je handbagage, nooit in ingecheckte bagage !


--> Kijk hier voor Vietnam Reizen