Vietnam reizen met kinderen


Vietnam is zeer geschikt om te reizen met kinderen. Vietnam wordt beschouwd als een van de veiligste landen in Azië en er is zoveel te zien! Waarom wachten met reizen tot de kinderen groot zijn? Vanaf een jaar of 6 kunnen ze prima meedoen. Kinderen genieten van cultuurverschillen en merken hele andere dingen op dan volwassenen. Natuurlijk moet je het tempo een beetje aanpassen aan de kinderen.

In Vietnam is het tijdens de zomertijd 5 uur later dan in Nederland, tijdens wintertijd is dat 6 uur.
Plan daarom de eerste 2 dagen niet te veel vanwege de jetlag en kies hotels met een zwembad. Het is heerlijk als ze op het eind van de dag een duik in het zwembad kunnen nemen. Veel hotels hebben familiekamers of ‘connecting doors’.

Het is leuk om speciale activiteiten op te nemen in het programma. De waterpuppetshow in Hanoi, zijden lampionnen maken in Hoi An of een cyclo tocht door de Chinese wijk van Saigon. En het strand natuurlijk ! Hieronder hebben we een 'kinder' selectie gemaakt uit ons programma.


2 dgn Het beste van de Mekong Rivier

SAIGON - MY THO (MEKONG DELTA) - SAIGON
Per auto transfer rijd je naar de bovenste arm van Meong Rivier. Mekong Riverside Resort is je uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Je gaat in een roeiboot, leert de gebruiken van een lokale vissersman, bezoekt Cai Be floating markt en ontdekt zo het Mekong leven.

v.a. 189,-

» Meer informatie
Boeken

Bangkok per Boot en op de fiets

Reis door de waterwegen van het oude Bangkok per boot en fiets! Vertrek vanuit "Nieuw Bangkok" en je gids zal je de achteraf straatjes en kronkelende steegjes van Bangkok tonen, door het historische Rattanakosin eiland naar de eerste nederzettingen van het "Oude Bangkok".

v.a. 65,-

» Meer informatie
Boeken

2 dgn Karen Avontuur: Wandelen naar bergstammen met Homestay (groepstour)

Maak kennis met de Karenstammen van Noord-Thailand en hun fascinerende cultuur. Trek door de bossen van Mae Wang National Park en geniet van de vele watervallen in dit gebied. Ervaar een bijzondere overnachting in een zeer traditioneel dorp.

v.a. 85,-

» Meer informatie
Boeken

Ontdek Chinatown (halve dag)

Ontdek het Chinatown van Saigon. Je bezoekt een bekende kerk, Saigon's Cao Dai tempel en het museum van Vietnamese traditionele geneeskunde. Het hoogtepunt is een bezoek aan de Binh Tay markt, de centrale markt van Cholon en een spannende 1-uur durende cyclotocht door Chinatown, waarbij de prachtige Thien Hau Pagoda niet ontbreekt.

v.a. 33,-

» Meer informatie
Boeken

Perfume Pagoda (hele dag)

Twee uur rijden van Hanoi is het een andere wereld. Geniet van een prachtige boottocht over de Yen rivier, die zich een weg baant tussen de groene rijstvelden en kalksteen heuvels. Dan neem je een 2-uur durende 'bedevaartstocht' (klimmen!) naar de beroemde boeddhistische pagoda,  gelegen binnenin een grot.

v.a. 53,-

» Meer informatie
Boeken

Hanoi waterpuppet show (avond)

Geniet van de avond met een optreden van de beroemde waterpoppenshow van Hanoi, een spectakel voor jong en oud ! Met de waterpoppen worden - in het water - traditionele taferelen op de rijstvelden nagebootst, met kinderen, eenden, slangen en draken. Het spel wordt begeleidt door traditionele muziekinstrumenten.

v.a. 7,-

» Meer informatie
Boeken

Fietsen rond Hoi An en lampion maken (halve dag)

Ontdek de achterafweggetjes buiten Hoi An en omgeving op de fiets. Onderweg naar het befaamde dorp waar ze lampions maken, fiets je tussen rijstvelden en geniet je van een pittoresk landschap. Bezoek een lokale familie en probeer zelf een zijden lampion te maken. Natuurlijk mag je je eigen lampion mee naar huis nemen.

v.a. 36,-

» Meer informatie
Boeken